Ansatte i Logehaven frykter for egne arbeidsplasser, når Wesselstuen stenger til nyttår. Forrige uke meldte 16 seg inn i Fellesforbundet, avdeling Hordaland hotell og restaurantarbeiderforening.

— Vi har meldt oss inn for å prøve å påvirke stengingsvedtaket og redde jobbene våre, sier vaktsjef Ulf Jacobsen og skiftleder Vibeke Grotle.

Søndag skal det ha falt harde ord mellom ansatte og tillitsvalgte på et møte, og i ettertid har de nyorganiserte følt seg uthengt av klubben i media.

— Vi blir fremstilt som «ungdommer» som motarbeider lønnskampen til eldre servitører. Uprofesjonelt, sier Grotle.

— Tull og tøys. De to er ledere og har meldt seg inn i feil forening, svarer fylkesleder Djevat Hisenaj i Fellesforbundet.

«Bare én leder»

Hisenaj hevder at Grotle og Jacobsen ikke hadde noe på møtet søndag å gjøre.

— Men det fikk vi vite først mandag. Det hadde skjedd en mobilisering i dagene før møtet, mange uorganiserte kom og vi visste ikke hvem som var der. Men vårt forbund organiserer kun vanlige ansatte, ikke ledere, sier han.

— De to må heller melde seg inn i Forbundet for ledelse og teknikk, og la medlemmene våre være i fred.

Da BT formidler denne beskjeden til Grotle og Jacobsen tirsdag ettermiddag, stiller de seg uforstående til påstanden om at de har lederstillinger. Det gjør også restaurantsjef Anne Skulstad på Logehaven.

— Det er bare én leder i Logehaven og det er meg. Men Grotle og Jacobsen har beslutningsmyndighet, når jeg ikke er til stede, sier Skulstad.

Grotle opplyser at hun fikk beskjed om å melde seg inn i hotell-og restaurantarbeiderforeningen, da hun kontaktet LO og presenterte seg som skiftleder.

— LO har bekreftet at mitt medlemskap er registrert fra 1. oktober. Jacobsens medlemskap ble bekreftet ved opprop på møtet søndag, sier Grotle.

Mistillitsforslag

Grotle og Jacobsen hevder at nyorganiserte ble bedt om å melde seg ut på møtet søndag.

— Tonen var nedlatende, og flere av oss ble utsatt for personangrep, sier Grotle.

— At det ble en del skittkasting, skal også vi ta vår del av skylden for, innrømmer Jacobsen.

Bakgrunnen for konflikten er at de ansatte på Wesselstuen har lengst ansiennitet. Stenger restauranten, blir de trolig overflyttet til Logehaven. Dermed står kolleger på naborestauranten i fare for å bli arbeidsledige

— Det er ikke «unge mot eldre». Vi ønsker bare at alle skal få beholde jobbene sine. Det er derfor vi har organisert oss, sier Grotle.

- Skittkasting

Hisenaj har anklaget ledelsen for å sette ansatte opp mot hverandre. Grotle og Jacobsen forteller at de ble oppfordret av restaurantsjefen til å organisere seg, for å arbeide mot stenging.

— Vi trodde forbundet skulle tale alle medlemmer sin sak, men på meg virker det som de bare er interesserte i å jobbe for servitørene på Wesselstuen. De tillitsvalgte må også komme med konkrete tiltak for å redde jobbene til oss andre, sier Jacobsen, som krever dialog med ledelsen for å hindre at Wesselstuen stenger.

Rune Berentsen
STILLE SØNDAG: Det er ingen sentimentale grunner til å holde liv i Wesselstuen, sier direktør Jan Skulstad i Dikterstuene.
Rune Nielsen