Vi har ingen tillit til Klostergarasjen AS lenger. Som nabo synes jeg det er helt utrolig at vi ikke er blitt informert. Nå er begeret fullt, sier Henrik Eide i Nøstet, Verftet og Klosteret velforening.

I vår utlyste Klostergarasjen AS et tilbud på totalentreprise for parkeringshuset på 640 biler. I tilbudet var det også en opsjon på 950 plasser.

Trafikkaos

Naboene fikk vite noe helt annet da Klostergarasjen AS 17. juni i år holdt et åpent informasjonsmøte for beboerne i området.

— Der benektet de ethvert tall utover 640. Nå ser det ut som en utvidelse har vært i planene hele tiden, sier Eide.

Han frykter mer støy over en lengre periode som følge av at anleggsperioden blir forlenget. Han er også bekymret for den økte trafikken dersom det åpnes for et 900 bilers parkeringshus i fjellgrunnen under Markeveien.

Det er også Tormod Carlsen i Sydnes og Nøstet velforening. I et brev til Fylkesmannen hevder velforeningen at den økte trafikkmengden vil føre til trafikkaos.

— Åpnes det for over 900 plasser blir det garantert trafikkork. Vi oppfatter denne saken som et stort lureri. Klostergarasjen blir et stadig mer snuskete prosjekt, mener Carlsen.

- Ingen kommentar

Styreleder Truls Lorentzen i Klostergarasjen AS vil ikke kommentere at beboerne rundt Klosteret føler seg lurt.

— Det har jeg ingen kommentar til.

Lorentzen understreker at det ikke eksisterer noen godkjent reguleringsplan for et parkeringshus på over 900 plasser i dag.

— Det må eventuelt komme i fremtiden og vil kreve ny regulering.

Selv om det ikke foreligger noen godkjent reguleringsplan, ga det avtroppende byrådet et lån på 12 millioner kroner som skal brukes til å sprenge rom for ytterligere 300 oppstillingsplasser.

Det fremgår av sakspapirene til byrådet hva hensikten er, og byrådet tok seg også bryet med å hente inn en godkjennelse fra påtroppende byrådsleder Monica Mæland før hasteparagrafen ble benyttet.

Mæland sier til Bergens Tidende at det nye byrådet ikke har tatt stilling til utvidelse av antall parkeringsplasser.

— Vi må få en reguleringssak og en sak om antall plasser. Når vi får det, skal vi ta stilling til saken.

— I byrådserklæringen går det nye byrådet inn for flere underjordiske parkeringsplasser. At det blir plass til 300 flere i Klostergarasjen er vel ingen ulempe?

— Nei, det er ingen ulempe, men vi må ta stilling til antallet og behandle dette i forhold til hvor mange parkeringsplasser det skal være i Bergen sentrum.