• Ikke skjønner jeg hvordan det skal bli plass til så mange hybler i huset, sier datteren til den opprinnelige eieren av bygården.

En måned etter at bygården ble solgt for 5,6 millioner kroner, sto den avertert i Notaravisen til 8,2 millioner kroner. Datteren presiserer imidlertid at familien er godt fornøyd med både takstmannen og mekleren de brukte.

— Vi valgte dem fordi vi visste at de var skikkelige og seriøse. Vi føler oss ikke lurt. Vi vet hvor mye som må gjøres med huset, og føler at prisen vi fikk var den riktige, sier hun.

Jarle Nordnes, som kjøpte Holbergsallmenning 7a for 5,6 millioner kroner, og solgte det videre til Oddvar Jakobsen og Ole Erik Holmaas for 7,05 millioner kroner to uker etterpå, ønsker ikke å kommentere handelen. På direkte spørsmål svarer han at videresalget ikke skjedde gjennom mekler.

— Men generelt kan jeg si at slikt som dette skjer over en lav sko, i Bergen og i resten av landet. Mesteparten av bygårdene som omsettes blir aldri avertert. Jeg tjente på denne handelen, og det tror jeg de som kjøpte av meg også vil gjøre, sier Jarle Nordnes.

Oddvar Jacobsen sier at han kjøper leiegårder ut fra hva han selv mener de er verdt.

— Jeg har loddet huset i Holbergsallmenningen i markedet. Men får jeg ikke den prisen jeg vil ha, er det mulig at jeg rehabiliterer bygget selv, sier han. Jakobsen mener det er fullt mulig å innrede 4-5 hybler per etasje. I tillegg kommer loftsetasjen.

— Skal du bare male og flytte vegger, eller ta kjøkken, bad og rømningsveier også?

— Alt skal selvfølgelig være forskriftsmessig, sier Oddvar Jakobsen.

— Når kan du tidligst være ferdig med dette arbeidet?

— Rundt midten av august, når studentene kommer, sier Jakobsen.