Det er ingen spøk å vokse opp i et hardtslående ungdomsmiljø i Åsane, der ingen kan ytre et skjevt ord til gjengen, uten å måtte unngjelde med blåveis og klokkeklang.

Remy, som spilles av Sindre Samsonsen, er godt likt, og respektert i gjengen, men bestemmer seg for å bryte med det tøffe miljøet, og tilbringe sin tid med en jente han blir forelsket i på en fest, Maria, som spilles av Linn Kristin Haugen.

Skjebnesvangert

Problemet er bare at Maria tilhører den rivaliserende gjengen fra Loddefjord, og slikt blir ikke godt mottatt, verken av gamle gjengkompiser, eller Marias hissige bror. Likevel bestemmer Maria og Remy seg for å realisere sin kjærlighet for hverandre. Gjeng får være gjeng. Bydel får være bydel.

Dette får selvsagt konsekvenser, og mens Loddefjordgjengen og Åsanegjengen etter hvert blir enige om å sloss for æren, vokser bare kjærligheten mellom Maria og Remy. Det ender med et skjebnesvangert oppgjør, der gjengens ære skal reddes.

Se flere bilder

Realistisk

Vi lar oss fra første tone imponere av Kyrkjekrinsen-elevenes tolkning av musikalklassikeren West Side Story. Det er lagt arbeid ned i minste detalj, som storskjermen bak på scenen, som setter miljøer for de ulike scenene, og skaper en flott stemning, enten det utspiller seg en slåsskamp på parkeringsplassen på Åsane Storsenter, eller en kjærlighetserklæring i måneskinnet under Marias veranda.

Både hovedrollene og de mange tøffe birollene i stykket blir spilt med stor innlevelse. Når ”vanlige” folk skal prøve seg som skuespillere, ender det ofte overspilt og unaturlig. I Best Side Story viser svært mange av skuespillerne talent som vi ikke har sett lignende til i Åsane tidligere. Dialogene går raskt, tydelig og naturlig. Det hele blir dermed veldig realistisk.

Bør spilles igjen

Vi skulle ønsket oss en enda lengre versjon, der vi fikk enda mer av Marias og Remys hverdag etter at de ble kjent. Vi finner også avslutningsscenen litt for kortfattet og dialogløs.

Dette ødelegger imidlertid ikke opplevelsen. Dette er morsomt, tankevekkende og velspilt. Parallellene til West Side Story er selvsagt klare, og det er bra. Tematikken er mer gjeldende enn noen gang.

Best Side Story bør settes opp igjen. Det er vår klare mening. Dette er dagsaktuelt og underholdende, og i tillegg bør dagens ungdom få ”se seg selv” på en ny måte, og kanskje le litt, bli litt flau, og gjerne til og med se seg selv med litt nye øyne. Vi håper Kyrkjekrinsen-elevene inviterer så mange ungdomsskoler de bare kan. Musikalen de leverer, er god nok i massevis.

Sjekk skuespillernes tanker og publikums reaksjoner i dagens papirutgave av Åsane Tidende.

TØFT: Kyrkjekrinsen-elevene skaper stemning, og viser ungdom på sitt råeste i sin musikal Best Side Story. Foto: Andreas Isaksen