Fødte på kaien

19. september 2003 ble det født en jente i friluft på Leirvik kai. Ingenting var mer naturlig ennå gi henne navnet Kaia. Ambulansen med de vordende foreldrene rakk ikke å kjøre fra Husnes til Stord før fødselen var over. – Jeg var i min egen verden. Husker bare noen oransje veilys. Men jeg tror det var omplett, fortalte «friluftsmammaen» Venke Arefjord til BT etter fødselen.

S�vig, Rune

Fødte i tunnel

Arnanipatunnelen var fødestue en marsmorgen for tre år siden. Da fødte Camilla Rydland Aarseth sønnen Andreas midt inne i tunnelen mens mor og far var på vei til Kvinneklinikken. Faren, Martin Aarseth, som er veterinær, tråkket bare ekstra hardt på gasspedalen, svingte til side i nærmeste busslomme, sjekket at alt sto bra til med mor og barn og skyndte seg videre til Kvinneklinikken.

Fødte i fly

Flyselskapet Finnair måtte revidere passasjerlisten under en flyging mellom Bangkok og Helsingfors i november i fjor. 11 kilometer over Kasakhstan så en jente dagens lys for første gang. Barnets mor var på vei hjem fra et ferieopphold i Thailand da forløsningen tvang seg på. En lege og sykepleiere som også var passasjerer om bord, tok imot ved flyfødselen.

Fødte i krasj

En dramatisk tur til fødestuen i Volda endte med krasj og en baby i 1993. Ifølge VG havnet drosjen med en fødende kvinne i grøften. Rundkastet utløste noen sterke fødselsveer. Hellet ville at en ambulanse kjørte rett bak ulykkesdrosjen. De snarrådige ambulansefolkene trakk kvinnen med sterke veer opp gjennom takluken på den ramponerte bilen. Et kvarter etter hadde de tatt imot en velskapt gutt.

Fødte i badekar

Ektemannen lå og sov med ørepropper og hørte konens skriking. Da han våknet, hadde han allerede vært far til en gutt i 40 minutter. Fødselen skjedd i familiens badekar i Skien. Moren satt i badekaret da babyen ploppet ut. – Jeg hørte roping, gikk inn på badet og ble stående helt paralysert. Jeg trodde faktisk jeg drømte, sa faren til VG noen dager etter undervannsfødselen.