Levi var 50 cm lang og veide 4220 gram da han kom til verden. Familien Løvik består nå av mor May Britt, far Tom, barna Katja (15 1/2), Isak (12 1/2), Lea (10 1/2), tvillingene Noa og Villiam (6 1/2), Levi (2 mnd.) – og den irske setteren Sprinter (10).

— Hvordan er yngstemann mottatt av søsknene sine?

— Hele familien har gledet seg, og alle har tatt veldig godt imot ham. Det var jo litt spennende for tvillingene, som ikke hadde vært med på dette før, forteller May Britt Løvik.

- Har Sprinter også godtatt det nye familiemedlemmet?

— Jada, han er en høflig herremann. Han beveger seg forsiktig rundt babyen, og skjønner at nykommeren i familien er foran ham på rangstigen.

Foreldrevennlig nykommer

- Er det vanskelig å holde styr på ungeflokken?

— Nei, det synes jeg ikke. Alle barna har vært så greie at vi ville ha flere. De er skjønne barn, alle sammen. Det er samlende for hele familien å få en baby. Og nykommeren er like foreldrevennlig som de andre har vært, og sover hele natten.

- Levi har jo litt av en gjeng å forholde seg til. Vet han hvem som er hvem?

— Jeg tror han vet det veldig godt. Og tenk når han oppdager så heldig han er som har fått så mange søsken!

Mamma May Britt ser flere fordeler med å ha en stor ungeflokk. Hun får blant annet hjelp til stell og barnepass.

— Det er alltid noen som vil holde ham og stelle ham. Lea har alltid vært babyinteressert, så hun bysser og steller ham så ofte hun kan. Men de andre er også veldig flinke.

Med mamma på jobb

- Var det vanskelig å finne navn til yngstemann?

— Det synes vi alltid det er, det finnes så mange fine navn. Levi er et hebraisk navn, og det er også noen av de andre navnene i familien. Vi har valgt dem fordi de klinger godt, det har ingen ting med religiøs tilknytning å gjøre.

- Hvem var det som foreslo Levi?

— Jeg tror nok det var meg. Det er et navn som har hengt med oss noen år. Guttene foreslo Lionel, etter fotballspilleren Lionel Messi. Men vi ble til slutt enige om at Levi var bra.

- Var navnet bestemt før yngstemann kom til verden?

— Det var ikke bestemt, men det sto alene på toppen av listen. Til å begynne med kalte vi ham for "vesle vennen" og "lille knotet", men etter hvert ble det Levi.

Både mor og far Løvik er yrkesaktive. Tom er lektor og jobber som lærer på ungdomspsykiatrisk klinikk på Haukeland. May Britt har egen advokatvirksomhet.

— Nå jobber jeg deltid, litt hjemme og litt på kontoret på Strandkaien. Når jeg er på kontoret har jeg Levi med meg. Han er så rolig, så det går fint.

Guttene i flertall

Dialekten røper at May Britt ikke er innfødt bergenser.

— Jeg er fra Lillehammer. Jeg kom til Bergen for 20 år siden for å studere jus, og så traff jeg min mann. Han er bergenser, så dermed ble vi værende. Nå bor vi i Toms barndomshjem.

- Du savner ikke østlandsklimaet da, med tørrere somre og stabile vintre?

— Jo, det gjør jeg. Men de siste vintrene her i Bergen har jo vært brukbare. Men været betyr jo ikke alt.

I og med det siste tilskuddet i familien Løvik er guttene i flertall – fem mot tre. Men i følge May Britt går det bra.

— Vi jenter har nok overtaket når det gjelder snakketøyet. Så kanskje guttene trenger å være i flertall.