– Det startet med at to sloss inne på kroen. De ble bedt om å gå utenfor. Det var her en del andre blandet seg inn, sier operasjonsleder Inge Værøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Ifølge loggen skal det ha vært rundt 20 personer involvert i bataljen.

Politiet fikk melding om slagsmålet ved 01-tiden. Men før politiet fikk rykket ut, kom det medling om at slagsmålet hadde roet seg. Så kom det ny melding til politiet om at slossingen hadde tatt seg opp igjen og at det også ble brukt flasker som slagvåpen. Da rykket til sammen fire politifolk fra Fjaler, Førde og Vadheim ut til Dale, forteller politiførstebetjent Åge Løseth i Fjaler til bt.no.

Da politiet ankom, hadde freden atter senket seg over Dale. Men da hadde det gått om lag halvannen time fra slossingen startet.

– Vi fikk flere telefoner om slåsskampen. Fra disse har vi fått oppgitt en del navn også. Vi vil ta tak i saken over helgen, sier Værøy.

Han forteller også at en person ble skadet.

– Mulig nesebensbrudd. Han skal til røntgen i Førde i dag. Denne personen vil trolig anmelde forholdet, sier operasjonslederen.

Løseth sier at masseslagsmålet uansett vil bli etterforsket av politiet.

Dale kro ligger i Dale Senter i sentrum av Dale. To ungdommer hadde leid kroen lørdag kveld for å feire en fødselsdag. En kvinne som var på jobb på kroen lørdag kveld forteller til bt.no at det var en del krangling og slossing utover kvelden. Det var ungdommer rundt 18-20 år som sloss. De ble bedt om å forlate kroen. Til slutt ble kroen stengt på grunn av slossingen. Men dette førte til at slossingen fortsatte utenfor senteret og at flere deltok i basketaket. Ifølge politiet beveget slagsmålet seg etter hvert ut i Dale sentrum.