Sjekk værmeldingen

Se btv-bilder: Vinteridyll på Vågen

Frøs du i dag tidlig? Ikke rart, dette er nemlig årets kaldeste dag i Bergen. 6,6 frosne minusgrader ble registrert i Bergen sentrum i natt.

Sprengkulden fortsetter

— Det stemmer at dette er den laveste registrerte temperaturen i 2005. - 6.6 grader i natt er lavere enn den tidligere bunn-noteringen, som var - 5,9 fra 24. februar, forteller statsmetorolog Magnus Anglevik ved Vervarslinga på Vestlandet.

Og det er bare å finne frem det man har av ullvotter og pelsluer, for sprengkulden vil fortsette ut uken, sier Anglevik.

— Det blir fortsatt kaldt og mye fint vær. Lokale vinder kan føre til at temperaturen stiger noe, men på den andre siden vil det sikkert føles enda kaldere ut på grunn av vinden, skremmer Anglevik.

Hånlige trøndere

Men 6,6 kuldegrader høres nok ikke så veldig imponerende ut for østlendinger og trøndere, som kan skilte med tosifret antall kuldegrader.

Adresseavisens nettutgave omtaler "kuldesjokket" i Bergen i lett hånlige ordelag, og sammenligner med noen temperaturer fra Trøndelag onsdag morgen:

Røros: - 32

Trondheim: -14

Oppdal: - 23

Stjørdal: - 15

En innsender på adressas debattsider kaller bergensere for pingler, mens en annen anbefaler en tur til Røros. Frosne bergensere får likevel støtte, og det av en trønder:

"Som nyinnflyttet trønder til Bergens by, kan jeg skriver under på at det i dag er virkelig kaldt. Den råe luften som er her i Bergen, medfører at kulden kryper seg inn under huden"