— Det er liten sannsynlighet for at studentene blir flyttet fra Sydneshaugen skole, sier Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen (UiB).

I forrige uke ble det klart at Sydneshaugen skole blir sett på som et alternativ for elevene som må flyttes fra Møhlenpris skole, når skolen skal pusses opp. Studentavisen Studvest skrev at forslaget ble møtt med protester fra studentene ved Det humanistiske fakultet ved UiB, som bruker rommene på skolen som lesesaler og undervisningslokaler. Selv om universitetet sannsynligvis ikke låner bort Sydneshaugen til Møhlenpriselevene, ser ikke Grønmo bort fra at de blir plassert på Høyden.

— Eventuelt er det aktuelt å tilby plass i form av paviljonger for elevene, sier han og avventer nærmere oversikt fra Bergen kommune.

- UiB bestemmer

Bergen kommune eier selv en tomt som tidligere var en barnepark, rett ved Sydneshaugen skole. Harald Victor Hove, byråd for barnehage og skole i Bergen kommune, sier det uansett blir aktuelt å bruke tomten.

— Vi har standardpaviljonger som vil kjøper når vi har behov for avlastning. I tillegg til tomten kommunen allerede eier, trenger vi bare 500 kvadratmeter av universitetsområdet for å få til paviljonger, sier Hove og mener det er viktig å samle alle på skolen på et sted.

Han sier det er opp til universitetet om Sydneshaugen skole blir et alternativ.

— Vi er i dialog med UiB, og de har sagt at de kan hjelpe oss. Universitetet har flere muligheter, men vi har ikke bestillingsrett. Vi må finne løsning som kan fungere for begge, sier Hove.

- Fornøyd med brakker

Cathrine Lindther, leder av FAU ved Møhlenpris skole, skulle helst ønske at det stod en ledig skole, men forstår at området er presset.

— Nei, vi har ikke noen motforestillinger mot å bli plassert i brakker, sånn som situasjonen er nå, sier hun.

Mathias Ulrik Seip Bratz-Queseth, miljø— og læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentet ved UiB, mener løsningen ikke er optimal, men mye bedre enn det som først var vurdert.- Området blir en slags byggplass en periode nå, men jeg er glad for at det løste seg sånn om det gjorde, sier han.

Grønmo er opptatt av å komme til en løsning som er grei for alle.

— Den bør både være gunstig for våre naboer på Møhlenpris, og i minst mulig grad til belastning for studenter og ansatte på HF-fakultetet, sier han

Bergen kommune forventer en avklaring av saken i løpet av februar.