I dag troppet han opp på ordførerens kontor med varsel om oppsigelse av sine kommunale verv.

– Høyre skal slippe å bli belemret med denne saken videre. Når jeg nå flytter til Haugesund er det for å synliggjøre at jeg flytter fra rorbuen, sier Odd Engen.

Søndag avslørte BT at høyrepolitikeren og utvalgslederen for areal og samferdsel i Bømlo bodde ulovlig i rorbu. I syv år trosset han avslag både fra kommune og fylkesmann.

– Vil ikke kutte alle bånd Frem til kommunestyret har behandlet søknaden om fritak fra verv den 16. juni vil Engen fremdeles være utvalgsleder for areal og samferdsel.

– Frem til jeg blir fritatt har jeg en jobb å gjøre, sier Engen.

Han har tenkt å lede utvalgsmøtet den 28. mai til tross for den avslørende saken som er blitt omtalt som en skandale av opposisjonspolitikere i Bømlo.

Han har ennå ikke bestemt dato for flytting, men har klarert en plass å bo i Haugesund. Rorbuen på Bømlo vil han beholde – som fritidsbolig.

– Jeg har både slekt og venner på Bømlo og vil ikke kutte alle bånd, sier Engen som fremdeles vil delta i sogelag og folkedanslag i bygden sør på Bømlo.

– Fortsatt tillit Den politiske karrieren for overingeniøren fra Haugesund kommune ble kort. Han stilte til valg for partiet Høyre ved lokalvalget i 2007 og ble bedt om å være utvalgsleder. Noen ny politikerkarriere blir det neppe.

– Nei, jeg har ikke noe brennende ønske om det.

– Er du bitter?

– Nei, media gjør bare en jobb. Hvis jeg skal være bitter på noen, må det være dem som tipser om slike saker.

Vidar Onarheim, formann i Bømlo Høgre, synes det er synd at Odd Engen nå flytter fra øyen, men forstår avgjørelsen.

– Bare han som har skoen på vet hvor den trykker. Jeg kan bare beklage og synes det er synd at han flytter ut av kommunen.

Onarheim mener Odd Engen fremdeles har mye ugjort i politikken. Formannen jobbet frem til i går med å finne alternative oppgaver for Engen.

– Mener du at han fortsatt ville hatt troverdighet som politiker?

– Ja, det synes jeg. Han har gjort en feil, men det betyr ikke at han har gjort alt feil. Han har gjort en stor innsats på det sosiale plan for bygden og for Bømlo.

– Letter det politiske liv Hans Otto Robberstad, gruppeleder i Arbeiderpartiet på Bømlo, krevde allerede i mandagens Bergens Tidende at Engen måtte flytte ut av rorbuen. Det samme kravet stilte Frps gruppeleder Dag Helge Hellen.

– At han nå flytter letter det politiske liv for noen. Jeg tenker da særlig på den politiske ledelsen med ordføreren i spissen, sier Robberstad.

Hva synes du om praksisen på Bømlo? Diskuter saken her.

BOR I RORBU: Odd Engen er høyrepolitiker og leder Utval areal samferdsel i Bømlo kommune. ARKIVFOTO: KJELL STRAND / HAUGESUNDS AVIS
Kjell Strand
BOLIG VED SJØ: Her ved Kallevågsjøen nær Langevåg har høyrepolitiker Odd Engen bodd med familien siden 2001. Det til tross for at han fikk avslag på å bruke rorbuen som helårsbolig. FOTO: OVE ARNE OLDERKJÆR