— En fantastisk dag og et fantastisk bygg for en fantastisk gjeng medarbeidere, gratulerer med dagen alle sammen, sa sektordirektør Torgeir Kydland før han grep saksen og klippet den røde snoren ved inngangen til det flunkende nye Hydro-bygget i Sandsliveien.

Dermed er det et faktum at Hydros driftsorganisasjon på Sandsli bebor det største kontorkomplekset i Hordaland, med plass til 1500 medarbeidere i to bygg, det «gamle» fra 1986 og det nye, til sammen 37.000 kvadratmeter netto kontorareal.

— Det første Hydro-bygget har 850 arbeidsplasser, men er for lengst blitt for lite, cirka seks hundre ansatte har sittet andre steder på Sandsli, forteller informasjonsmedarbeider Sissel Rinde.

Nybygget i fem overjordiske etasjer i glass, skifer, aluminium og tre til 250 millioner kroner er stappfullt av moderne kontorfilosofi, ny teknologi og vakker kunst, inkludert Bård Breivik i kantinen.

Det var første pulje av de 600 på legd som kom «hjem» i går formiddag, med Søreide og Sandsli Skolekorps musiserende i spissen.

Da var Hydro-flagget blitt firt ved utposten hos ABB i Sandsliåsen klokken 10 og den én kilometer lange flyttemarsjen mot nybygget i Sandsliveien kunne begynne.

Der ble det invitert på velkomsttaler og lakselefser, som et slags vorspiel på den helt offisielle åpningen 7. juni, med Erna Solberg som snorklipper.

Da vil hun møte et atrium som gir mye vennlig lys og god oversikt over et bygg der etasjene heter for eksempel Fjellveien og Torvet, møterommene Heimdal og Oseberg - og med operasjonsrom som gir mulighet for direkte kontakt med dem som borer på plattformene og hvor man kan se animasjoner av hvordan havbunnen ser ut på feltet.

— Dette er veldig moderne og bra, sier kollegene Anne Grete Syversen og Anne-Berit Aak, begge på regnskapsavdelingen, underveis for å finne sine nye kontorplasser i tredje etasje.

De er kommet «hjem».

TIL FOTS: Flere hundre Hydro-ansatte på Sandsli flyttet i går fra leiekontorer i Sandsliåsen til nytt Hydro-bygg i Sandsliveien. Flyttingen foregikk til fots.<br/>Foto: GIDSKE STARK