Like før helgen forelå januarstatistikkene De viser at det er langt igjen før flytrafikken når «gamle» høyder. Innlandstrafikken sliter, mens det var litt flere utenlandspassasjerer i januar enn i tilsvarende måned i fjor. Også offshoretrafikken med helikopter har en liten vekst.

I hele fjor hadde Flesland en passasjersvikt på 5,8 prosent. I årets første måned er nedgangen på rundt regnet på 10 prosent.

Totalt hadde Flesland nær 235.000 passasjerer i januar. I tillegg mellomlandet ca. 24.000 passasjer for å skifte fly. Tallene viser nedgang i passasjertallet inn til Flesland på 11,8 prosent, mens trafikken ut hadde en nedgang på 9,2 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Innlandstrafikken sliter altså mest. I januar kom 88.000 passasjerer Flesland med innenriksfly, mens vel 90.600 innlandspassasjerer dro fra Flesland, en nedgang på henholdsvis 14,2 og 12,7 prosent.

Rutetrafikken til og fra utlandet økt — til tross for at flere utenlandsruter ble lagt ned i fjor høst. Nesten 15.000 passasjerer forlot Flesland med kurs for utlandet, mens nær 13.100 ankom Bergen med fly fra utlandet - i første rekke København, Amsterdam og London. Dette er en økning på pene 7,6 prosent for utgående trafikk og 3,9 prosent for inngående trafikk.

Charterflyene fra Bergen tilKanariøyene opplevde nedgang i årets første måned. 3773 bergensere dro med fly for å slikke sol og varme, en økning på vel syv prosent i forhold til samme måned i fjor.