SAS’ kabinpersonale ved Københavns lufthavn Kastrup gikk onsdag morgen ut i en ulovlig streik.

Fra Flesland er avgangen som skulle gått til København klokken 10.05 innstilt. Flyet som skulle kommet fra København til Flesland en halvtime tidligere ble også innstilt.

Skulle du vært med en av disse avgangene? Ta kontakt med bt.no på telefon 02211, SMS 2211 eller epost webmaster@bt.no.

Rammer også Oslo og Stavanger

Også på Gardermoen og Sola blir flyene stående.

– Så langt er tre avganger innstilt. Vi følger med på eventuelle andre kanselleringer, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Avgangene som er innstilt, skulle gått klokken 9.25, 10.15 og 12.10.

I tillegg er tre avganger fra København til Gardermoen innstilt. Også på Stavanger lufthavn Sola er en avgang til og en avgang fra København innstilt.

Ulovlig streik

Det var kabinpersonalet ved Københavns lufthavn Kastrup som streiket i formiddag.

– De kabinansatte er på vei tilbake til arbeidet, opplyste lederen i kabinforeningen Verner Lundtoft Jensen onsdag formiddag.

Streiken førte onsdag morgen til forsinkelser og innstillinger av flere titall avganger i SAS’ morgentrafikk på København lufthavn Kastrup.

Informasjonssjef i SAS, Jens Langergaard, mener at en hard kjerne av faglige aktive sto bak streiken. Han hevder at disse forhindret kollegene i å møte på jobb.

– Akkurat nå er SAS-trafikken stort sett 100 prosent påvirket av aksjonen, men vi forventer at de går på jobb med en gang deres forhandlere har gitt dem beskjed om at dette må de ikke gjøre, sa han like etter at aksjonen ble iverksatt.

Forhandlingene mellom SAS og kabinpersonalets fagforening endte uten resultat tirsdag kveld. Det er avtalt et nytt forhandlingsmøte torsdag klokka 17.