Førstkommende mandag starter Sterling salget av sitt vinterprogram, som strekker seg fra november til april 2004. Og der finner vi fortsatt begge Bergens-rutene, som ble etablert på prøvebasis i november i fjor.

— Bergen har utviklet seg så bra at vi nå betrakter lavprisrutene fra Flesland til Alicante og Malaga på helårsbasis. Vi snakker jo også om Alicante som Norges tredje største by. Så det skulle jo bare mangle at ikke Bergen skal ha en lavprisrute dit, sier kommersiell direktør Lars Rafn i Sterling til Bergens Tidende.

Via Stavanger

Fortsatt skal Sterling fly direkte en gang i uken mellom Bergen og Alicante. Malagaruten, som til nå også har vært direkterute, får til vinteren en mellomlanding i Stavanger.

— Vi har slitt litt mer på Malagaruten. Men ved å fange opp trafikk til og fra Stavanger, regner vi med at også den blir lønnsom, legger Rafn til.

Åpner for mer

— Har Sterling planer om flere ruter fra Bergen?

— Nei, i øyeblikket har vi ikke det, og heller ikke tilgjengelige fly. Men hvis det utvikler seg et trafikkgrunnlag for flere avganger til Spania, eller helt nye reisemål, vil vi selvsagt vurdere det. Sterling er et lavprisselskap, som flyr der kundene våre skaper et trafikkgrunnlag for det, sier han.

Når billettene til vinterprogrammet legges ut for salg førstkommende mandag, vil de rimeligste billettene fortsatt koste 598 kroner en vei. Billettprisen på forretningsklasse med full fleksibilitet begynner på 1298 kroner. Samtidig starter selskapet en ny lavprisrute fra Oslo til Las Palmas på Gran Canaria, og man øker antall avganger på flere av flyrutene mellom Oslo og Middelhavsområdet.