ELIAS DAHLEN

Nordhordland flyklubb mangler flystripe, men søndag arrangerte de likevel flyshow over Knarvik.— Vi har flyoppvisninger som holder høyt nivå i europeisk sammenheng. Vi får legendariske Spitfire, som var et av de mest betydningsfulle jagerflyene under annen verdenskrig på besøk, sier Håvard Dale, formann i Nordhordland Flyklubb.

flyshow00011 (1).jpg
ELIAS DAHLEN

Vil ha luftsportsenterSunniva Vagstad fra Bergen er ivrig fallskjermhopper. Hun var med under åpningen av showet i Knarvik.

— Jeg har drevet med dette i åtte år. Det er en dyr sport, og man blir fort hektet, forteller hun.

Hun var student da hun begynte å hoppe i fallskjerm.

— Da gikk det meste av det jeg hadde til fallskjermsporten.

Foreløpig må hun dra til Voss for å hoppe.

Med økende interesse for flysporten i distriktet håper Nordhordland flyklubb det er deres tur til å få de rette fasilitetene på plass.

— Det er på høy tid vi får etablert et eget luftsportsenter i distriktet, sier Dale.

Øker beredskapen

Luftsportgeneral, Rune Øvreeide fra Os Aeroklubb, sier luftsportsentrene i distriktene styrker redningsberedskapen.

OVE SJØSTRØM

— Sentrene på Voss og i Os er ikke etablert bare for moro skyld og for flygale som har lyst å dyrke sporten. Det handler om beredskap også, sier han.- Flyklubbene stiller ofte sine fasiliteter til disposisjon for rednings- og ambulanseflyging. I tillegg blir våre medlemmer med på søk fra luften, hvis de blir anmodet om det.

Øvreeide ble hektet på fly og luftsport i en alder av 13 år. Snart fyller han 50 og har organisert en spesiell feiring av den runde dagen.

— Vi droppet det vanlige talestyret. Jeg kjører fullt flyshow i hagen i stedet.

— Hva innebærer det?

— Fallskjermhopping og overflyging av gode venner. Det kommer til å bli en minnerik dag, sier flyentusiasten.

Under flyshowet i går fikk publikumet i Knarvik se fallskjermhopp og en rekke flytyper i aksjon. Spitfire fra krigens dager, Vampire-jagerfly fra 50-tallet og moderne flytyper som utførte halsbrekkende akrobatikk.

ELIAS DAHLEN
Sunniva Vagstad er fallskjermhopper.
OVE SJØSTRØM