— Jeg ante ikke noe om hvor mange spillere som skulle være på banen eller hvilke posisjoner de skulle ha, flirer Silden.

Over en skalldyrsalat på Dickens snakker hun engasjert og lattermildt om hvor lite hun visste om sporten for to år siden. Likevel gjorde hun et valg den gangen som ikke mange hadde gjort etter henne; Hun takket ja til å bli styreleder i Ulriken. Et år senere måtte hun også påta seg ansvaret som daglig leder.

— Hvorfor i alle dager påtok du deg disse vervene?

— Selv om jeg ikke hadde peiling på basket, så visste jeg litt om det sosiale arbeidet klubben driver for barn og unge. Det arbeidet begynte med daværende trener David Swan for fem-seks år siden, og er senere blitt kjent som «Ulriken-modellen». Nå følger alle basketklubbene i landet denne modellen, sier Silden.

Vil hente kongepokalen

Hun prater fort og smilende om after-school, SFO, basketskoler, cuper, etc. Listen over alt det sosiale arbeidet Ulriken gjør, er lang.

— Ulriken har vært, og er fortsatt, en foregangsklubb på området. Ikke bare for andre basketballklubber, men også innen andre idretter. Jeg tør påstå at basketballspillere tar et større sosialt ansvar enn spillere i mange andre idretter, sier Silden.

Ukentlig bruker hun ca. 20 timer på arbeidet for Ulriken Eagles. Utrolig nok har hun aldri selv trent basket (hun hater faktisk å bli svett!) eller hatt barn som har spilt for klubben. Hun får heller ikke en krone for vervene og har full jobb som partner i konsulentfirmaet Partner Human Resources AS. Nå er hun også blitt styremedlem i Norges Basketballforbund.

— Av og til lurer også jeg på hvorfor jeg bruker så mye tid på dette. Jeg er vel en type som blir veldig engasjert. I tillegg er jeg veldig sta. Jeg gir meg ikke før jeg får ting til, ler Silden.

Med de nysignerte stjernespillerne Delano Thomas, Peter Bullock, Kristian Storm Hansen og Audun Eskeland, håper hun å få klubben opp på de sportslige og publikumsmessige høydene fra David Swans suksessår på slutten av 90-tallet, begynnelsen av 2000-tallet.

— Drømmen er å hente kongepokalen, samt å få et snitt på 2000 tilskuere i hallen, sier Silden.

- Rivjern av et kvinnfolk

Klubben oppdaget engasjementet og pågangsmotet til Silden for fem-seks år siden. Da fikk David Swan markedsråd fra Silden som den gang var formann i Salgs- og Reklameforeningen i Bergen. Per Fedje, som sitter i Ulrikens sportslige utvalg, var først skeptisk til at Silden skulle bli styreleder.

— Ikke hadde hun peiling på basket og ikke visste jeg noe om henne. Men nå har jeg en nesegrus beundring for den jobben hun har gjort i Ulriken. Det er et rivjern av et kvinnfolk. Vi hadde ikke vært der vi er nå, økonomisk eller administrativt, hadde det ikke vært for henne. Hun ser noe positivt i alt og alle. Ingen i klubben har noe negativt å si om henne, sier Fedje.

Tilbake på Dickens nærmer Silden seg bunnen av skalldyrsalaten.

— Det er viktig at jeg ikke blir fremstilt som noen snill nonnetype som gjør dette for å komme til himmelen. Jeg er ingen Mor Teresa, flirer Silden.

At hun ikke er en nonnetype kom godt frem etter en Ulriken-kamp i mars i år, der Silden synes dommeren hadde gjorde en, mildt sagt, dårlig jobb.

— Jeg kalte ham en h.. drittsekk, ler Silden.

Siden den gang har hun beklaget det hun sa, anket boten på 3000 kroner, men uten at anken ble tatt til følge.

— Ta det som et bevis på engasjementet mitt i Ulriken. Hadde ikke klubben betydd så mye, så hadde jeg ikke sagt det jeg sa, sier Silden.