— Vi starter til påske, og har stor tro på at det er marked for enda en sydenoperatør i Bergen hele året. Tyrkia blir et stadig mer populært feriemål. Så det bør være plass til en ny Sydenoperatør ved siden av de store, sier direktør Ibrahim Yildrim i Tyrkia Reiser.

Tyrkia Reiser vil presentere sin nye tyrkiakatalog på reiselivsmessen, som åpner i Grieghallen i dag. Men selskapet, som eies av Vikinggruppen i Tyrkia, skal sende et direkte charterfly hver onsdag fra Flesland til Antalya. Ifølge Yildrim skal Tyrkia Reiser selge sydenferie i populære badebyer som Antalya og Side samt til feriebyen Kemer.

Ibrahim Yildrim legger til at Kemer er selskapets store spesialitet.

— Det er først og fremst i Kemer vi satser på. Dette er Tyrkias grønneste by, bare fire mil fra flyplassen i Antalya. Her har Vikinggruppen egne hoteller og leiligheter, og byen egner seg spesielt for barnefamilier, som ønsker en rolig ferie uten et heftig natteliv.

Yildrim satser ikke bare på å kapre bergensere som skal på en eller to ukers sol- og badeferie i Tyrkia. Han hevder at stadig flere nordmenn investerer i egne leiligheter, særlig i Kemer-området. Derfor er nordmenn på langtidsferie i egne leiligheter en stadig større målgruppe.

Tyrkia Reiser kommer trolig også til å etablere et eget salgskontor i Bergen. Dessuten er man i ferd med å inngå avtaler med et par agenter, som vil være klare i løpet av Reiselivsmessen i helgen.

Selskapet skal fly bergensere til Tyrkia med et 178 seters fly fra Sun Express, charterselskapet til Turkish Airlines.