Det var i 23.00-tiden lørdag kveld at dramaet utspant seg i Godvik.

Etter å ha vært på fest og erget seg over at de ennå ikke hadde fått igjen tusenlappen sin, fant to menn i 20-årene ut at de skulle gjøre noe med saken.

Hadde lånt 1000 kroner

Den 26 år gamle barnefaren hadde for en tid siden lånt 1000 kroner av dem på en tur til Sverige.

En av de andre festdeltakerne mente å vite hvor barnefaren og hans samboer bodde, og de to ikke akkurat nyktre festdeltakerne satte seg i bilen for å få tak i pengene.

Vel fremme på adressen ringte de to på feil dør, hos naboen til samboerparet.

— To store, berusete gutter med hver sin ølflaske i neven ringte på hos meg, og lurte på om det var her samboerparet bodde. Jeg fortalte at de bodde i underetasjen. Like etter begynte bråket, sier parets nabo til BT.

Innbrudd på barnerommet

Da hadde de hissige kreditorene brutt seg inn i kjelleretasjen gjennom soverommet til parets 18 måneder gamle sønn. I leiligheten traff de på mannen som skyldte dem penger, og satte i gang med å banke ham opp.

— De brøt seg inn gjennom vinduet til barnerommet, som sto åpent med barnesikring. Samboeren min våknet, og trodde de ville snakke og diskutere. I stedet gikk de løs på ham med slag og spark. De slo mot hode, rygg og mage. I tillegg fant de en kniv på kjøkkenet, som de truet med. Så slukket de lyset i leiligheten og ville dra ham med inn på badet for å slå ham ytterligere. Da greide samboeren min å slå den ene av dem slik at de falt, sier mannens 20 år gamle samboer.

Med en av slåsskjempene i hælene løp han opp til naboen og ba henne ringe politiet. I bare undiken løp han videre bortover i gaten og inn til en annen nabo, hvor han fikk låne en badekåpe.

— Barnet lå igjen, så jeg gikk ned til gutten. Etter litt kom politiet, senere også hundepatruljen.

— Jeg viste politiet varebilen som de to guttene hadde kommet med, den sto parkert borte i gaten her, sier nabokvinnen til BT.

To menn i 20-årene ble senere på natten pågrepet ved Drotningsvik Senter. De to er siktet for trusler.

Måtte spise suppe

Etter nattens voldsdrama var den forslått barnefaren så forslått at han måtte spise suppe til frokost, da han ikke klarte å tygge skiver. Han ønsket i går kveld ikke å snakke om hendelsen.

— De kom inn her og ga meg bank. Det er ikke slikt fedre ønsker å oppleve. Jeg har sittet i politiavhør i hele natt, er sliten og vil ikke snakke om det. Nå ønsker jeg bare å bli ferdig med hele hendelsen, sier 26-åringen til BT.