Det gikk så fort, alt var kaotisk og helt uvirkelig.

Nabo Jostein Ågotnes

Totalt tre personer klarte å ta seg ut av tomannsboligen i Søre Maggevarden på Ågotnes da det begynte å brenne i natt.

— Vi fikk melding om brannen klokken 1.02. Politi, brannvesen og ambulansemannskaper rykket ut. Da de kom frem til stedet hadde en mann klart å redde seg ut av det overtente huset sammen med sin seks år gamle datter, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Ringte brannvesenet

  • Jeg hørte en kraftig banking på døren min. Da jeg åpnet sto huseieren med sin seks år gamle datter og fortalte at det var brann. Da var det bare å ringe brannvesenet, sier Jostein Ågotnes som er nabo i Søre Maggevarden.

Sammen med to andre naboer forsøkte de å hjelpe til med slukkingen.

— Vi hentet hageslangene våre, men det var liten eller ingen effekt av det, forteller Ågotnes.

- Kaotisk og uvirkelig

Han er preget av dramatikken i nabohuset.

— Det gikk så fort, alt var kaotisk og helt uvirkelig. Det var så lite vi kunne gjøre annet enn å ringe brannvesenet. Heldigvis gikk det bra med de tre beboerne, sier Jostein Ågotnes.

Undersøkt av lege

En mann som bodde i den andre delen av tomannsboligen klarte også å redde seg ut. Han skal ha blitt vekket av naboer som ropte og forsøkte å ta seg inn i huset.

— Seksåringen og faren ble undersøkt av lege som kom til stedet. Det ble også beboeren i den andre delen av boligen, men de tre ble raskt permittert og har ikke fått fysiske skader etter brannen, ifølge Andersen.

Innsatsleder Ole Ronny Olsen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt opplyser at huset var overtent da brannvesnet kom til stedet. Klokken 02.30 ble brannen meldt slukket.

Kraftig røykutvikling

  • Vi varslet en del beboere i nabohusene på grunn av den kraftige røykutviklingen, men det ble ikke nødvendig med evakuering, ifølge Olsen.

Da bt.no var på brannstedet i natt, hadde en rekke naboer samlet seg i gaten. Alle var lettet over at ingen hadde kommet til skade. I 2003 brant det i et av de nærmeste nabohusene. Også det skal ha blitt totalskadet.

— Når brannvesenet har gjort seg ferdig på stedet, vil boligen bli sperret av og deretter vil vi gå i gang med branntekniske undersøkelser, forteller innsatsleder Ole Ronny Olsen.

Ifølge politiet har de tre beboerne fått midlertidig tilhold hos familie.

— Den delen av tomannsboligen hvor far og datter bodde, er totalskadet etter brannen, mens den andre delen har fått minimale skader, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.