• Ingen er meldt savnet, men vi kan ikke være sikker på at ingen er i huset, sa politiet like etter at de kom til brannstedet onsdag kveld.

Flere personer måtte i hui og hast flykte fra brannen i Finnegårdsgaten 6.

— De som jobbet på kjøkkenet kom løpende og sa det var brann. Det var ingen panikk og få gjester, sier kelner Ortenca Arapi.

Sammen med Anna Brambilla og Gregory Zuchowdki måtte han flykte fra restauranten Soya i første etasje.

Operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt sier klokken 23.35 onsdag at fem personer ble evakuert under brannen.

— De er alle uskadet. Det gjenstår å se hva som skal skje med dem, men vi plikter å gi et tilbud. Blir det behov, vil botilbud bli ordnet gjennom kommunens vaktsentral, sier politisjefen.

Jobber for harde livet

- Hvor dramatisk var dette?

— De fleste var ute da vi kom frem. Men det er jo dramatisk når brannen ikke er slukket ennå og med tanke på at dette er et brannsmitteområde. Brannvesenet jobber for harde livet der nede, sa Eidsnes like før midnatt onsdag.

— Er dere sikre på at ingen er i bygget?

— Ingen er meldt savnet, men vi kan ikke være sikker på at ingen er i huset.

- Kjenner dere årsaken til brannen?

— Den kjenner vi ikke så langt. Vi vil avhøre noen av dem som vært på adressen for å finne ut hva som har skjedd. De som har vært på adressen vil kjørt inn til for et kort avhør. Men ingen er mistenkt for noe så langt.

Har kontroll på brannen

Klokken 23.36 opplyser brannvesenet, ifølge Eidsnes, at de har kontroll.

20 minutter senere melder brannvesenet at brannen er slokket.

— Men kontroll betyr ikke at vi vet med sikkerhet at ingen er i bygget. Det må gjennomsøkes skikkelig før vi er ferdig.

Nærmere 30 brannmenn deltok i slokkingen.

Øvregaten er sperret av i forbindelse med brannen. Like før kl. 23 bad politiet skuelystne trekke vekk. Brannfolk var da i ferd med å ta seg inn i leiligheten.