HANS K. MJELVA JØRN-ARNE TOMASGARD

— Jeg lå og solet meg, og så hørte jeg noen som ropte brann. Da jeg åpnet solariet, hadde røyken allerede begynt å komme inn, enten gjennom døren eller veggen. Det gikk rundt ti sekunder før jeg forsto at jeg ikke rakk å ta med meg verdisakene, sier Skjold.

Med buksen halvveis på og bar overkropp løp Skjold ut gjennom den øvre inngangen til solstudioet.

- Som regel kø

Ifølge Preben Revang, som var på vei til treningssenteret, bruker det å være fullt på solsenteret.

— Det er sjelden du kan ta sol uten at du må stå i kø, sier Revang. Han ble vitne til at Skjold kom seg ut av det brennende huset.

— Han kom seg ut akkurat i tide, med buksen på ræven, sier Revang.

Kvinnen som Skjold hørte rope om brann, var Sissel Sund. Hun tok solarium i annen etasje da hun kjente stadig sterkere røyklukt.

— Jeg kjente litt svilukt da jeg kom, men gikk likevel for å ta solarium. Etter hvert kjente jeg at røyklukten ble stadig sterkere. Da kledde jeg på meg og gikk ut. Det var ingen røykvarslere som pep, så jeg trodde ikke det var noe alvorlig, sier hun til Bergens Tidende.

Solarium eksploderte

Plutselig hørte Sund et smell i solariet ved siden av der hun hadde ligget.

— Da jeg så inn, brant det i solariet. Det var heldigvis ingen der, forteller hun.

— Det var to andre i samme etasjen som meg. De fikk jeg ut. Så gikk jeg helt ut og skrek at noen måtte ringe brannvesenet. Etterpå gikk jeg opp i tredje etasje og ropte. Jeg skrek vilt, men vet ikke om de hørte. Snart ble det så mye røyk at jeg måtte løpe ut, forteller hun.

Sund brukte kvelden i går til legekontroll på Haukeland og til avhør hos politiet.

Billig alternativ

— Alt er fint med meg, men jeg har grått i nesten hele kveld. Selv om politiet og alle andre sier at jeg gjorde det jeg kunne, føler jeg at jeg burde gjort mer for å varsle de to i tredje etasje som ikke kom seg ut, sier hun.

Sentrum Treningssenter er et billig alternativ sammenliknet med andre senter i Bergen. 30 minutter med solarium koster 25 kroner. Sund mener det er vel ti solarium i annen etasje og tre-fire i tredje etasje.

Til tross for at det er billig, har Sund ikke hatt noe å si på kvaliteten.

— Nei, det var da også grunnen til at jeg gikk der, at det var billig og bra. Jeg er mer kritisk til at vi ikke ble varslet da det begynte å brenne, sier hun.

HØRTE ROP OM BRANN: Ørjan Skjold (t.h.) lå og solte seg i solarium da han hørte rop om brann. Preben Revang var på vei til trening og vitne til Skjolds flukt fra røyken og flammene.<p/>FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN