Da Raymond Birkeland og samboer Julie Sandtorv hadde sett tre bilbranner nær bygården de bor i, turde de ikke ha bilen sin i sentrum lenger. De kjørte til foreldrene hennes på Bønes i natt.

Paret bor i en leilighet med inngang fra Hollendergaten, og utsyn til Korskirkeveiten på andre siden. De våknet av et voldsomt smell i 04-tiden i natt.

– Vi gikk til vinduet og så at en bil var begynt å brenne på bakplassen. Vi hørte sirener, og kledde på oss for å gå ut og se hva som skjedde, sier paret.

Da de kom til Korskirkeallmenningen, så de via Sparebankgaten at enda en bil var begynt å brenne i Skostredet. Etter hvert så de også at det steg opp røyk lenger borte, i retning politihuset.

– Vi ble sultne av alt sammen og bestemte oss for å gå og kjøpe mat. På veien møtte vi en taxisjåfør. Han fortalte oss at det brente i et 20-talls biler, sier Sandtorv (22).

Når BT forteller at det i realiteten er snakk om sju bilbranner, synes de likevel det er skremmende.

– Vi følte det var litt sånn a la Paris. Taxisjåføren sa det var en bande som var på gang, og mente det var utrygt å ha bilen sin i sentrum. Derfor bestemte vi oss bare for å kjøre den bort, sier Birkeland (24).

Bilen en brukt Honda Civic som de akkurat har kjøpt.

– Var dere redde for annet en bilen?

– Det var litt ekkelt at vi ikke visste om de plutselig kunne dukke opp rundt oss. Dessuten er det jo alvorlig med bilbranner. Vi lurer på hvem som kan ha gjort noe slikt, og håper politiet finner den eller de, sier paret.