De fire ble pågrepet på Flesland sammen med tre kolleger etter at sikkerhetspersonellet slo alarm i går morges.

Førstestyrmannen og to andre ble løslatt i 20-tiden.

— Det har sammenheng med at de tre hadde lavere alkoholkonsentrasjon enn de andre, men siktelsen mot dem opprettholdes, sier politiadvokat Elisabeth Ryen i Hordaland politidistrikt.

Hun forteller at flere av besetningsmedlemmene drakk alkohol i fellesskap i forkant av flygningen, men vil ikke si noe om tidspunktet. Politiet skal foreta avhør på hotellet, der de skal ha drukket.

- De luktet alkohol

Vaktene fattet mistanke mot fire av besetningsmedlemmene da de var på vei gjennom sikkerhetskontrollen rundt klokken 06.

— De merket at det luktet alkohol, og kontaktet politiet, sier politioverbetjent Geir Duesund ved Fana politistasjon.

Politiet pågrep de fire på stedet. Ytterligere tre menn ble pågrepet etter at politiet testet hele besetningen på 17.

De foreløpige resultatene av disse undersøkelsene viser, ifølge Ryen, at samtlige av de syv pågrepne hadde høyere promille enn grensen på 0,2.

— De er siktet for å ha overtrådt luftfartsloven, opplyser Elisabeth Ryen.

Avhørene av de syv siktede varte til langt utpå kvelden. De fire som måtte tilbringe natten i politiarresten, er tre menn på 39 og en 53-åring.

— Jeg regner med at de vil bli fremstilt for varetektsfengsling, sier Ryen.

- Sånt skal ikke skje

Det enorme flyet skulle opprinnelig tatt av fra Bergen lufthavn Flesland klokken 07.00 i går morges. Det var på vei til Baku i Aserbajdsjan med oljeboringsutstyr.

Verken lufthavnsjefen eller politiet kjenner til at tilsvarende har skjedd tidligere på Flesland.

— Jeg synes det er veldig trist når sånt skjer. Sånt skal ikke skje. Samtidig synes jeg det er betryggende at det blir oppdaget, sier Dag Aksnes, som er lufthavnsjef på Flesland.

Driftsentralen ved Flesland opplyser at nytt mannskap blir fløyet inn i dag, og at flyet etter planen skal ta av i løpet av dagen.

BT kom i går kveld ikke i kontakt med forsvareren til de siktede besetningsmedlemmene.