Annelin var selvsagt på plass da Flesland arrangerte Flyplassens dag i begynnelsen av september. Og like selvsagt var det at hun deltok i Avinors (tidligere Luftfartsverket) konkurranse, der premien rett og slett var en drømmedag på flyplassen.

At den flygale 18-åringen skulle vinne, var ikke selvsagt. Men da man trakk ut den heldige vinneren, gjorde tilfeldighetene at Annelins navn sto på lappen.

Og hun lot seg selvsagt ikke be to ganger om å få oppleve livet på Flesland fra A til Å. I går fikk hun premien. Den inkluderte også at hun kunne ta med seg inntil fem andre. Og når Annelin i tillegg har tre guttevenner — Kristoffer Rivedal, Andre Taule og Torstein Sønstabø - som om mulig er enda mer flyinteresserte enn hun selv, ja, så var også den avgjørelsen mer enn lett. Familien måtte bli hjemme. Guttene fikk være med.

Vaskeekte brannfolk

Dermed troppet fire superspente ungdommer opp på Flesland. Og hvilken drømmedag det ble. Annelin var en eneste solstråle i striregnet, funklet med øynene og smilte fra øre til øre etter hvert som dagen skred frem. Vennegjengen fikk full omvisning i terminalbygget. Flere timer gikk med til å oppleve brann- og redningstjenesten og kjøre brannbil.

Prikken over i'en ble omvisningen hos flygelederne i flyplasstårnet. For det var det Annelin gledet seg aller mest til.

Men mest action ble det sammen med brannfolk, brannbiler og flammer på brann- og redningstjenestens øvelsesfelt. Utstyrt som vaskeekte brannfolk fikk de opplæring i brannslokking. Da de svære gule brannbilene kom i full utrykning og kverket flammene som omspant flyet på øvelsesområdet med kraftige skumkanoner, hadde de fire flygale vennene det reneste kick'et.

— Helt utrolig. Ja, dette var rett og slett kjempegøy. Vi har lært og opplevd utrolig mye, sier de nesten i kor. Samtidig røpet de så mye kunnskaper at Avinorfolkene raskt skjønte at de ikke hadde med kunnskapsløse noviser å gjøre.

Drømmer om Mig 29

Annelin ble hektet på fly da hun som liten jente fikk sitte i cockpiten i et av Forsvarets Starfightere på en åpen dag på Flesland som barn. Siden har hun interessert seg for fly, særlig militære jagere. Den hemmelige drømmen er en tur til Moskva, der det er mulig å kjøpe turer med militære Mig 29-fly.

De fire vennene er for øvrig hyppige gjester på Flesland. De inntar nemlig taket på parkeringsbygget og et par andre utsiktspunkter for å se på de mange flyene som enten står på bakken, tar av eller lander. Og Annelin innrømmer gladelig ta hun får et aldri så lite sug i magen hver gang hun ser et fly.

— Fly - særlig jagerfly - er utrolig fascinerende. Fly er fart og spenning. Jeg vil veldig gjerne bli pilot i Forsvaret. Aller helst på en F16. Det hadde vært gøy, sier hun - om mulig enda mer flygal enn før.

ACTION OG SMIL: Jo mer action, jo mer smilte Annelin på sin drømmedag. Flyinteressen ble ikke mindre etter opplevelsene på Flesland i går.<br/>Foto: ARNE NILSEN