— For et par dager siden var det oversvømmelse der vi skal. Og nå dette, sukker Ingrid Kathrin Ingebrigtsen på mobil fra Göteborg-bussen.

Hun og seks venner fløy fra Bergen til Gardermoen, der de skulle ha tatt et Apollo-fly til Bulgaria i 16-tiden tirsdag.

- Kjempesur stemning

Slik gikk det ikke. Ifølge Apollo krasjet flyet deres med en fugl i Hellas et sted. Det ble først forsinket, så kansellert. Ifølge Apollo-direktør Leo Berbu greide de ikke få tak i noe annet fly på Gardermoen.

— Det var heller ikke mulig å få en åpning på Gardermoen for flyet i Göteborg. Derfor var buss til Göteborg det beste vi kunne tilby, sier Berbu.

Ifølge Ingebrigtsen er nå fire busser på vei til Göteborg. Herfra blir det avgang ti timer etter at det opprinnelige flyet fra Gardermoen skulle tatt av.

— Det er kjempesur stemning. Det er flere småbarnsfamilier her, og det er ikke noe særlig for dem å sitte fire timer på buss, sier hun.

Hun er heller ikke imponert over Apollos håndtering.

- Får kansellere

— Vi har fått matkort for 100 kroner. Flere av dem som reiser er diabetikere som er avhengige av å spise med korte mellomrom, sier hun.

De reisende har ikke fått noe generelt tilbud om å få kansellere reisen og pengene igjen. Til det er forsinkelsen for liten, sier Berbu.

— Men de som har tatt kontakt og spurt om det, har likevel fått lov til å kansellere, sier han.

Reisende kan muligens også kreve kompensasjon for forsinkelsen og bryderiet når de kommer hjem. Da må de sende en klage til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser innen kort tid etter at de kommer hjem.

OPPGITT: - Kjedelig start på ferien, synes Verona Hjørnevik, Andreas Semb, Tomas Nygård og Ingrid Kathrin Ingebrigtsen. MMS-FOTO: PRIVAT