Siren Gjetle satt ved vingen i det ene flyet, på vei hjem til Oslo, og fikk uhellet på kloss hold da flyet hun satt i krasjet i et annet.

– Jeg så ut av vinduet, og så vingen krølle seg litt opp mot vinduet, før den spratt tilbake. Flykapteinen var raskt på plass og beklaget det som hadde skjedd. Han fortalte at dette flyet var en ny modell som var to meter bredere enn den gamle. Og det hadde han glemt da han kjørte forbi, forteller Gjetle.

– Ytre skader

– Det er en del ytre skader på vingene på de to flyene. Derfor holdes de tilbake mens våre teknikere ser over dem, men de vil ikke lette i dag, sier Sylta.

Kollisjonen mellom to passasjerfly av typen Boeing 737 fant sted mellom 16 og 16.30 søndag ettermiddag, opplyser informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS.

— Det var et av våre fly skulle forlate gate 26. Da kom vingetuppen borti stabilisatoren på flyet som sto ved nabogaten, forteller Vikse

Forsinket avgang

Ingen personer ble skadet i sammenstøtet, men uhellet skjedde på verst mulig tidspunkt. Høstferieavviklingen innebar mange reisende for SAS også denne kvelden, og flere av dem måtte belage seg på ventetid i kveld. Ifølge Gjetle tok passasjerene situasjonen med stor ro.

– Det var aldri dramatisk; folk trodde det humpet på grunn av ujevnheter i rullebanen. De ansatte var veldig hjelpsomme, sier Gjetle.

– Dette skal selvfølgelig ikke skje, sier Oddmund Sylta, stasjonssjef ved SAS Ground Service.

SAS arbeider nå for å få passasjerene på de to flyene av gårde til Oslo så raskt som mulig.

– Det er satt inn et ekstra fly 23.00 i kveld, og ellers så prøver vi å få inn så mange som mulig på andre avganger i kveld. Vi beklager på det sterkeste ovenfor våre passasjerer, forteller Sylta.

Høvik, Tor
SAMMENSTØT: Det var to fly av denne typen, Boeing 737, som var involvert i hendelsen på Flesland i ettermiddag.
SAS