Alle tilgjengelige brann— og ambulansemannskaper ble sendt mot Bergen lufthavn.

— Det er et fly fra Alicante som hadde problemer med landingshjulene. Jeg kan bekrefte at flyet nå har landet og at alt har gått fint, sier driftsjef Lasse Solberg i Avinor til bt.no.

Full beredskap

SK 4666 fra SAS skulle etter ruten lande klokken 15.20.

Det var lenge full beredskap på Flesland, med ambulanser og brannmannskaper som tok oppstilling på rullebanen. Samtidig befant det seg tusenvis av skuelystne på Flesland i ettermiddag, i forbindelse med flyshowet som har pågått hele helgen.

— Beredskapsplanen fungerte perfekt, selv om vi også arrangerte flyshow. Det var 30 personer på vakt som følge av showet, sier Solberg.

— Også transporten av ambulanse og brannfolk gikk fint, selv om det var mye folk på veiene rundt Flesland, fortsetter han.

Sirklet over Flesland

SAS-flyet hadde en besetning på seks, og 82 passasjerer.

— Vi har fått melding om at lyset for landingshjulene blinket rødt i cockpitens panel. I de fleste tilfeller skyldes det en panelfeil - noe som også var tilfelle denne gangen, sier informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS Braathens til bt.no.

— De som er vanlig i slike situasjoner, er at flyet flyr tilstrekkelig lavt en stund - slik at understellet kan observeres av eksperter på bakken. Vi konkluderte med at flyet var landingsdyktig, og landingen gikk helt etter planen, sier Vikse.

— Hvordan var stemningen om bord?

— Det har jeg ikke fått noen meldinger om, men våre mannskaper er godt trent i å håndtere slike situasjoner. Jeg håper og tror at våre passasjerer har fått god informasjon.

STORE STYRKER: Over 30 mann fra redningsstyrken på Flesland med forsterkning fra brannvesenet i Bergen var i beredskap da flyet skulle lande.<br/>Foto: Ketil moland Olsen/btv