Tenåringen fra Sotra dro for å hjelpe hjemløse barn i Romania, men ble påkjørt for en drøy uke siden.

Siden har han vært i koma. Han ble fløyet til Bergen for to dager siden, og ligger nå på Haukeland universitetssykehus.— Tilstanden er fortsatt kritisk, sier leder for Tremorkirken i Fjell, Eivind Algrøy. Mannen og de tolv andre på turen tilhører menigheten som startet opp i 2005.

Haukeland bekrefter sent fredag at mannen er alvorlig skadet.

Spilte fotball

19-åringen var på misjonstur i regi Ungdom i Oppdrag. Målet med turen var å hjelpe et norsk par som driver et senter for hjemløse barn i Constanta i Romania.

Ulykken skjedde da gruppen spilte fotball på et avsidesliggende sted. En bil kom kjørende i stor fart på en traktorvei vedsiden av.

Mannen klarte ikke å komme seg unna, og bletruffet.

— Så vidt jeg har skjønt, spilte de fotball i et avsidesliggende område. Plutselig dukket bilen opp. 19-åringen løp av gårde for å hente ballen, og da ble han truffet, sier konsul Laurentiu Lazar ved det norske konsulatet i Constanta til bt.no.

«De er preget»

De tolv andre - alle unge mennesker - kom hjem torsdag morgen, og hadde et felles møte på kvelden.

— De tar det på en god måte. De er preget, men prater godt om det. De startet også en prosess med profesjonelle folk allerede der nede. Vi skal ha et nytt debriefingsmøte neste uke, sier Algrøy.

TUNGE DAGER: Leder i Tremorkirken på Sotra, Eivind Algrøy
PRIVAT