— Prislappen blir på omkring syv millioner kroner, hadde vi valgt norsk granitt, ville prisen blitt doblet, sier direktør i Fløibanen AS, Trond Amland.

Det nye utsiktspunktet med trapper og rapoter, eller avsatser, ble påbegynt for to uker siden og vil legge beslag på omkring 500 kvadratmeter. Det strekker seg fra øvre stasjon mot restauranten og notestativet.

Halvveis til advent

Anlegget bygger omkring 10 meter utover, og første byggetrinn skal være ferdig til første søndag i advent da det tradisjonelt skal tennes adventslys, denne gang på det nye området.

— Vi vil tilrettelegge på beste måte med varmekabler og skikkelig sikring utover. Vi vil også få strømuttak, slik at det for eksempel kan holdes konserter på det nye området, sier direktør Amland.

Utsiktspunktet ved notestativet skal selvsagt bestå, men Fløibanen driver for øyeblikket det direktør Amland kaller en «forskjønning» av området rundt øvre stasjon.

Opprusting

Tidligere er området bak stasjonen fikset, bak lekeplassen er det satt ut bord og benker og plassen er rustet opp.

Fornyelsen pågår for det meste på Fløibanens eiendom, men selskapet har inngått en avtale med Bergen Bygg og Eiendom (BBE) om oppgradering også på de områder som kommunen eier.

— Vi prøver å forvalte vårt gods på beste måte. Vi har jo alles øyne på oss, og det skal vi ha respekt for. Vi var jo litt spente på hvordan bergenserne ville motta det nye, men hittil har vi bare fått positive reaksjoner, sier direktør Trond Amland.

Silje Katrine Robinson