— Nå stoler jeg ikke på sikkerheten i det hele tatt, sier Gundersen.

I juli fløy Gundersen og samboeren Frank Strømdal fra Flesland til London.

— Jeg var nøye på ikke å pakke noe ulovlig, men hadde glemt at vi var på piknik noen dager tidligere.

Dermed lå to skarpe biffkniver og to gafler i sekken Marianne brukte som håndbagasje. Likevel ble hun ikke stoppet i sikkerhetskontrollen på Flesland lufthavn.

— Det skal ikke gå an. Jeg har veldig flyskrekk, så dette er ikke betryggende, sier Gundersen.

Skjedde to ganger

Også Gundersens samboer Frank Strømdal er betenkt.

— Når det er så enkelt å ta med seg to kniver, da er ikke flysikkerheten noe særlig, sier Strømdal.

Først da de ankom England oppdaget paret knivene. De kom tilbake i helgen og har ikke rukket å kontakte Bergen lufthavn ennå.

Da paret reiste hjem, fløy de fra Manchester Airport. De trodde de hadde husket å ta ut bestikket. I tax freen oppdaget paret at det fortsatt lå én biffkniv i sekken.

Paret kontaktet da den engelske sikkerhetskontrollen. De fikk beskjed om at sikkerhetsglippen kunne skyldes at Gundersens digitalkamera lå i veien for kniven.

Lufthavnsjef ved Bergen lufthavn, Dag Aksnes, er ikke informert om episoden, men oppfordrer paret til å ta kontakt.

— Er sikkerheten på Flesland for dårlig?

— Nei, den er så god den skal være i forhold til de krav som gjelder. Sikkerheten på norske flyplasser skal være den beste, men det kan skje feil overalt, sier Aksnes.

Det er Avinor som er ansvarlig for sikkerheten på Bergen lufthavn. Securitas er leid inn for å ta seg av sikkerheten på Flesland lufthavn. Sikkerhetsselskapet har også ansvar for sikkerhetskontrollen på 45 andre flypasser i Norge.

Securitas ville i går ikke prate med Bergens Tidende.

— Nå må vi sette oss ned og gå gjennom informasjonen vi har fått. Så vil vi eventuelt gjennomføre de nødvendige tiltak, sier Aksnes.

eirik brekke