– Jeg vokste opp på Skulestadmoen på Voss der jeg tråkket etter mor, farmor og oldefar Salomon Hjørnevik. Dette er glansperioden i min oppvekst. Det var kult å være så tett knyttet til besteforeldrene.

Når flyttet du til Bergen – og hvorfor?

– Det var en sommerdag i år 2000. jeg flyttet til Fjøsangerveien for å bo i kollektiv med en kompis. Veien gikk til Bergen fordi kabareten min «I en sofakrok Korea» skulle settes opp på Stundesløse. Det ble et liv i bag frem til 2004.

Trives du i Bergen?

– Bergen er en kul plass å være. Jeg liker Bergen veldig, veldig godt! Det er jo på grunn av folkene, menneskene en har rundt seg. Gode kompiser. Det er jo et paradoks, jeg liker å være alene. Men det er en by som rommer alt, en kan være alene eller sosial. En har valgmuligheten, det er deilig! Jeg gir Bergen terningkast 5+. Nei; 5!

Hva er spesielt ved Bergen?

– Den første dagen om våren når alt eksploderer etter et takheng av regn og skyer, dagene når godsmilet kommer frem hos folk. Jentene ser ut som de kommer ut av fjellet – og en lurer på hvor de har vært. Alt blir så bra, det blir liksom en dobbel effekt. Det er kult når byen eksploderer på godværsdager, og måten det svitsjer over på.

Hvor går søndagsturen?

– Jeg står opp, rusler ut på kjøkkenet og lager meg litt kaffe. Det er søndagsturen i utgangspunktet. Så kommer det litt an på, hvis det er kamp på Stadion, så er jeg alltid der.

Favoritt utested?

– Jeg er egentlig dårlig på sånt, men Café Jonsvoll er en kul plass, helst på hverdager. De vet hva jeg skal ha og jeg innbiller meg at jeg er stamgjest der, en kjekk illusjon i hvert fall. De er flinke å lage mat der også.

Hvor handler du klær?

–I butikk! Svar avgitt!

De beste skillingsbollene?

– Boller er ikke min greie, jeg må bli flinkere å oppsøke plasser der de lager det. Svinge innom et konditori ...

Jeg skal prøve i dag!

Ditt beste skoleminne?

– Sløydlæreren min på ungdomsskolen hadde en vanvittig kul hentesveis. Vannkjemmet. Når det blåste og han skulle krysse skolegården, sto sveisen rett til værs, som om han var i Garden! Det var like moro hver gang han skulle krysse plassen. Minnerikt!

Din bergenske favorittrett?

– Kaffen på Stadion. Kanskje ikke en rett, altså, men det hender jeg stikker innom Hagelin for å kjøpe med noen fiskekaker hjem. Så de kommer på 2. plass.

Hvor er du medlem?

– Liverpool FC Supporters Club Scandinavian Branch, TONO og NOPA (Norsk Forening for komponister og tekstforfattere).

Hva samler du på?

– Kvitteringer! Det er lurt når du har enmannsforetak for det blir noen kronasjer i fradrag til slutt. En kjedelig hobby, men verdifull. Ellers samler jeg på vhs-er med humor, og jeg har en anstendig samling Liverpool-videoer etter hvert.

Ditt bergenske favorittuttrykk?

– Månebedotten! Det er litt kult å si det! Og det har en egen schwung.

Mest stolt over i Bergen?

– Leiligheten min! Jeg har bodd på så mange triste hybler, før jeg fikk meg leilighet i fjor. Det er et lite steg for menneskeheten, men et stort sprang for Jon Hjørnevik! Enn så lenge, så er jeg veldig stolt!

Hva ville du vist en turist?

– Brann Stadion! Og den nye sykkelen min.

Minst stolt over i Bergen?

– Det er mange som stjeler sykler, og det er lite lurt. Og det er håpløst å være syklist i sentrum. Viser ellers til femmeren jeg ga i terningkastet.

Hva mangler i Bergen?

– Glasstak over byen! Jeg føler meg litt som Børge Ousland av og til, når jeg må ha hele Norrøna-utstyret på for å sykle til jobben.

Hva savner du når du er på reise?

– Tekst-tv.

Det mest romantiske stedet?

– Den vesle parken i begynnelsen av Ladegårdsgaten. Ser uromantisk ut, men har mange hemmeligheter.

Ditt første kyss?

– Det var Monica. Det er bilde av henne i den nye boken min, «Shortsen til far min». Vi hadde et slags forhold da vi var seks år. Det skjedde bak døren på rommet hennes.

Favorittbergenser?

– Otto'en er kul! Og han gatemusikanten! Vet ikke hva han heter, men han spilte på Torgallmenningen da jeg gikk på BI i 1989 og han spiller fremdeles, synger de samme sangene med like stor entusiasme som den gangen. Det fascinerer meg.

Hva synes du om buekorps?

– En merkelig måte å kommunisere på. «Bauekorpsene» er kommet for å bli.

Når var du på Stadion sist?

– Viking 2-1, siste hjemmekamp.

Det flotteste byfjellet?

– Paul Scharner! Etter at han ble flyttet bak som midtstopper, står han som et fjell i Brann-forsvaret. Hvis Scharner blir solgt, er det Løvstakken.

En god dag i Bergen?

– På mandagskveldene. Voksne Herrers Orkester spiller på Logen. Det er gode ting! Du kan få en utrolig fin kveld for en femtilapp hvis du går der.

Ordfører for en dag?

– Da skulle jeg kjøpt inn boken min til alle kommunalt ansatte – tror jeg – for å få opp stemningen i leiren. Det er litt egoistisk, men det ville reddet opplagstallene.

Bergen om 50 år?

– Pass! Gud vet.