Ved 17.45-tiden mandag stanset vognene. En time senere var feilen i styringssystemet rettet.

De fleste passasjerene befant seg i den nedre vognen, som stoppet etter 70 meters ferd fra nedre stasjon. Men denne gang lot ikke Fløibanen passasjerene sitte og vente på bedre tider.

— Denne gangen prioriterte vi å få ut passasjerene, mer enn vi kanskje gjorde sist, sier direktør Trond Amland i Fløibanen.

Eldre måtte ha hjelp

Han sikter til marerittet i februar, da iltre Fløibane-passasjerer fikk mer tid til å studere utsikten enn de hadde betalt for.

Nærmere bestemt halvannen time.

— Passasjerene i nedre vogn gikk ned igjen gjennom tunnelen, mens tre personer i øvre vogn gikk de 70 meterne til toppen, sier Amland.

På toppen ble et eldre par rammet av driftsstansen. De fikk hjelp til å gå trappene og taxi til byen.

Fløibanen stanset like plutselig som forrige gang. Et sikkerhetssystem slo inn og vognene ble stående stille. Ved stansen i februar var årsaken en defekt komponent, som kludret til signaloverføringen fra styringsenheten til vognene.

- Heldigvis ikke søndag

Etter noen prøveturer mandag ettermiddag, ble vognene satt i trafikk igjen ved 18.40-tiden.

— Det er alltid kjedelig. Men vi må regne med slike ting under innkjøringen. Det var godt vi ikke hadde søndags- eller påsketrafikk, sier han.

I Fløysvingene oppe i høyden møtte Bergens Tidende to turgåere, som måtte droppe turen opp med banen.

— Vi hadde tenkt å gå til Rundemanen, og ned Isdalen. Men den ruten måtte vi bare droppe, sier Liv Rio og Linda Rugland, som tok til takke med tur-retur Fløien i vårsolen.