Flaktveit Idrettsklubb fikk gjennomført et greit stevne Norgescup stevne i helgen sammen med Bergen Wushuklubb. Vi hadde ingen deltagere i taulo men 6 deltagere i Sanshou.

Skuffende få tilskuere

Det var brukbart fremmøte av utøvere, men det kunne godt ha vært rom for noen flere...Det var veldig få tilskuere til stede og det var litt skuffende for oss!

FIK tok som forventet godt for seg av medaljene og gjorde vel det som kan kalles rent bord. Vi befestet vår posisjon som Norges beste Sanshou klubb. Flaktveit tok 4 gull og 2 sølv, dvs. at vi tok så mange medaljer som det var mulig å ta.

Første Flaktveitjente

Vi hadde for første gang med en jente i Sanshou og hun gikk like godt bort å tok gullmedalje i sin debut.

Camilla Gullaksen (17) viste at hun var en skikkelig fighter og fikk en velfortjent medalje. Hun kommer fra Kyokushin karate og det kunne merkes. Hun leverte knallgode sparketeknikker som motstanderen virkelig fikk kjenne.

Litt mer terping på slag og guard så kan det fort bli høyt nivå på Camilla.

Det var harde tak i jenteklassen og finalemotstanderen til Camilla hadde gått flere kamper før og er bla. Kungfu lettkontakt europamester i 2008 så det var en god prestasjon og gå til topps.

Bestemannspris til Marius

Vår landslagsutøver Marius Sjursæter (21) tok en velfortjent gullmedalje i lettvektsklassen med 2 klare seire.

Han fikk også bestemannsprisen i Sanshou grunnet mange hodespark i.flg. juryen.

I første kampen kom han dårlig i gang men det tok seg opp. Dette med "slow start" skal vi jobbe med fremover for Marius sin del.

Gull til Jan-Rhoar

Vår landslagsutøver Jan-Rhoar Skjøndal (18) vant begge sine kamper overbevisende og med god margin uten å anstrenge seg noe videre og viste at han er kommet opp på godt nivå når det gjelder brytingen også. Han hadde mye luftige kast i sine kamper.

Motstanderen i semifinalen deltok i fullkontakt i Kungfu EM tidligere i år.

Han vant over klubbkamerat Tim Nøttvedt (som fikk sølv) i finalen og gullmedaljen var velfortjent.

God debut av Tim

Tim (19) debuterte i dette stevnet og gjorde en flott figur. Han vant sin semifinale greit, men Jan-Rhoar ble som forventet noen nummer for stor i finalen.

I likhet med Marius må Jan-Rhoar ut av landet for å få god nok matching for å få utvikle seg videre mot høyt internasjonalt nivå.

Kamp mellom klubbkamerater

Alexander Orra (18) vant klassen -90kg etter 2 gode kamper. Han vant over klubbkamerat Jose Aguilar (som fikk sølv) i finalen etter at de begge hadde gjort en god semifinale.

Begge to vant sine semifinaler helt greit og finalen var veldig jevn, men Alex vant til slutt 2-0. Gledelig at Alex klarer å følge det taktiske opplegget som det var lagt opp til.

Jose (35) begynte litt i treigeste laget og klarte ikke å ta igjen det poengovertaket som Alex fikk men det var jevnt til siste slutt.

Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med innsatsen til utøverne og gratulerer så mye, men vi retter også en stor takk til alle som hjalp til med å få gjennomført stevnet.

Alle foto:Norges Kampsportforbund