92 ansatte i Avinor på Flesland, blant dem brann og redningsmannskaper, kan bli tatt ut i streik ved midnatt. Da utløper meklingsfristen i forhandlingene mellom Avinor og de LO— og YS-organisert i det tidligere Luftfartsverket.

Blir det streik kommer blir det full stopp i flytrafikken fra Flesland.

Seksjonstillitsvalgt Bjørn Nygaaard i brann og redningstjenesten på Flesland sier terminalen ved en streik blir stengt fra i morgen tidlig klokken 06.00.

Flesland verst rammet

Flesland blir den flyplassen i Norge som bli hardest rammet av en streik.

LO og YS varslet i forrige uke at 202 ansatte i Avinor blir tatt ut i streik fra torsdag 24. juni, dersom meklingen i lønnsoppgjøret ikke fører frem.

De andre som blir stengt er Sogndal, Haugesund, Sandane, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund og Harstad/Narvik.

Hovedflyplassen på Gardermoen vil imidlertid bli åpen for tilnærmet normal flytrafikk, selv om 22 ansatte også der kan bli tatt ut. Derimot vil flyplassene i Sandnessjøen, Mosjøen og Evenes ved Harstad bli helt stengt.

Rammer reiselivet

— For Flesland får en streik store konsekvenser. Vi er nå midt inne i ferietrafikken med svært stor aktivitet for flyselskapene. Blir det streik, vil all aktivitet her på Flesland stoppe opp. Så enkelt og så dramatisk er det. Dette vil jo også ramme hele reiselivsnæringen, inkludert Hurtigruten og cruiseskip, sa flyplassjef Dag J. Aksnes da streikevarslet ble sendt ut i forrige uke.

Han la til at man vil prøve å avvikle deler av flytrafikken fra andre flyplasser, dersom det blir mulig. En del av flyene, som skal til og fra Bergen, kan trolig lande på flyplassn i Stavanger, og passasjerene fraktes til og fra Bergen med buss eller hurtigbåt.

<b>STREIKEFARE:</b> All trafikk kan stanse på Bergen lufthavn Flesland. Dette bildet ble tatt klokken 14.56 fredag av vårt <a href="http://bt.no/kamera/article24468">webkamera på flyplassen</a>.