Fra mandag neste uke trappes vekterstreiken igjen opp. Norsk Arbeidsmandsforbund vil øke antall streikende med over 800, ifølge VG Nett.

På Flesland tas 49 fast ansatte tas ut, noe som utgjør 25 prosent av vekterne. Det betyr at reisende bør forberede seg på lange køer og å bruke ekstra tid.

Terminalsjef Alf Sognefest håper at streiken blir avblåst før den rammer Bergen Lufthavn Flesland, men hvis den ikke blir det, så er målet å holde flyplassen åpen og flyene i rute. Han anbefaler de reisende å ta seg ekstra god tid før flyavgangen.

— Vi håper at folk vil være tidlig ute slik at vi kan sikkerhetsklarere dem på en god måte. Det blir færre vektere på jobb og vi kan kanskje ikke ha alle sikkerhetsslusene åpne, sier Sognefest.

Han anbefaler reisende å sette av to timer til innsjekk enten de skal fly innenlands eller utenlands.

Det er spesielt i de travleste tidene på dagen at dette er nødvendig, om morgenen frem til klokken ni og om ettermiddagen mellom kl. 14 og 17.

Mange telefoner

  • Vi får langt flere telefoner enn vi pleier. Folk er veldig spente på om flyene går og om de kommer seg avgårde på sin lenge planlagte ferie, sier Sognefest.

Han håper at de klarer å holde flyplassen åpen og at folk ikke får ferien ødelagt. Også næringslivet og reiselivsnæringen er hardt presset nå, etter askeproblemer og streiker. Sognefest synes det er frustrerende at flyplassen nok en gang rammes av utenforliggende problemer.

— Vestlandet er på sitt aller vakreste nå og reiselivet kan bli veldig hardt rammet. Utfordringer som vi kan gjøre noe med er greit, men dette er ting vi ikke kan påvirke. Vi må bare informere passasjerene, men kan ingenting gjøre. Det er trist, sier han.

Gardermoen hardt rammet

I tillegg tas 71 nye vektere på hovedflyplassen på Gardermoen ut i streik. Det betyr at en firedel av alle vekterne på Gardermoen vil være i streik fra mandag.

Også flyplassene på Værnes og Tromsø vil rammes i samme størrelsesorden, viser det nye streikeuttaket som VG Nett. har fått tilgang til og som offentliggjøres først onsdag.

I tillegg til flyplassvekterne vil Arbeidsmandsforbundet ta ut alle vektere i fylkene Møre og Romsdal, Oppland, Hedmark, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Streikeuttaket vil ramme store deler av landets kjøpesentre, som vil være uten vektere, samt ytterligere svekke vaktselskaper som passer på private bolighus. Vektere vil ikke kunne rykke ut til boligalarmer, men huseiere og politiet vil bli varslet.

Si din mening om streiken her.