Den nye regionaldirektøren på Flesland, Dag Aksnes, håper at de første endringene blir synlige allerede i løpet av sommeren. Han kan tenke seg både opplevelser som kunstutstillinger og minikonserter på flyplassen.

— Vi skal gjøre flyplassen triveligere, og mer kundeorientert. Til nå har vi fokusert på punktlighet, trygghet og sikkerhet. Det nye er at vi også vil gi dem som kommer hit en god opplevelse. Flesland skal være en flyplass bergenserne kan være stolte av, men også stille krav til, hevder Aksnes.

Det aller første som skal skje, er at parfymeriet midt i hallen skal rives. Det skal gi bedre plass i hallen. Dessuten kommer det flere innsjekkingsautomater, plassert slik at området for innsjekking blir mer strukturert. En nyhet er det også at det er åpnet en ny suvenirbutikk.

Mer bergensk

  • Målet vårt er å gjøre Flesland mer bergensk. Flyplassen er en viktig innfallsport til Bergen og Vestlandet. Det vil vi gjøre mer synlig, og vi skal gjøre noen grep som gir følelsen av at man er velkommen til Bergen og Vestlandet når man kommer hit, sier Aksnes.

Ideen ble født av byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen da Flesland var tema på et medlemsmøte i Bergen Næringsråd tidligere i vår. Aksnes var ikke sen om å ta ideen med seg tilbake til Flesland, og etablerte en arbeidsgruppe som skal vurdere trivselstiltak.

— Dette er ikke et utvalg som skal drive omfattende utredningsarbeid. Kall det heller «Fleslands Venner». Jobben er å drive litt høyttenkning om utviklingen av flyplassterminalen, sier Aksnes.

Kunst og konserter

Han har store forventninger til hvordan passasjerhallen kan gjøres mer trivelig og publikumsvennlig. En vegg der byens og landsdelens kunstnere kan vise frem sine arbeider og helst også være til stede, er en av de mest konkrete ideene det jobbes med.

— Dessuten ser jeg for meg at tilreisende passasjerer kan møtes med artistopptredener ved spesielle anledninger. Vi er allerede i dialog med Festspillene om å legge minikonserter til Flesland. Med enkle grep kan vi også visualisere området. Flesland har eksempelvis en av landets fineste informasjonskiosker. Hvorfor ikke smykke den ut på en måte som fjerner all tvil om at man er kommet til Bergen?

Selve ankomsthallen for utenlandspassasjerer skal også utvides etter hvert.

— Dagens ankomsthall er for liten. I perioder der flere utenlandsfly lander omtrent samtidig, er det temmelig trangt og kaotisk i ankomsthallen, sier Aksnes.

MER BERGENSK: Mange opplever den store passasjerterminalen på Flesland som kjedelig og steril. Nå vil flyplassjef Dag Aksnes gjøre den mer kundevennlig, mer opplevelsesrik og mer bergensk. <br/>Foto: RUNE VALDERHAUG