Totalt hadde Flesland vel 1,8 millioner passasjerer i første halvår, inkludert transitt og transfertrafikk. Dette er en passasjernedgang på hele 7,3 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Det betyr igjen 143.840 færre passasjerer.

Denne svikten kommer på toppen av nedgangen i flytrafikken i fjor. I 2001 hadde Flesland hele 230.000 færre reisende enn året i 2000, da kulturbyåret ga rekordtrafikk.

Samme tendens

Samtlige måneder med unntak av april har hatt trafikknedgang i år. Veksten i denne ene måneden forklares med at påsken var i mars, da passasjersvikten ble nesten 17 prosent.

— Passasjersvikten på Flesland er en tendens vi har sett på alle de norske flyplassene i år. Men når det til høsten blir flere flyavganger, og SAS får konkurranse av selskapet Norwegian på flyruten Bergen - Oslo, tror vi trafikken vil øke igjen, sier fungerende regiondirektør i Luftfartsverket Sør Vest, Tor Helge Strand, til Bergens Tidende.

Svikter innenlands

Det er i første rekke på innlandsrutene passasjerene har uteblitt i år. Ifølge en helt fersk passasjerstatistikk har Flesland en nedgang på hele 10,4 prosent i innlandstrafikken i årets første seks måneder sammenliknet med samme periode i fjor. Det betyr vel 136.000 færre innlandspassasjerer.

Lyspunktet for flyselskapene er utenlandsrutene. Mens passasjerene svikter innenlands, er reiselysten ut av landet jevnt økende. I første halvår hadde utenlandsrutene til og fra Flesland 252.000 passasjerer. Det er en vekst på 4,8 prosent.