Du må ha gullkort, fullprisbillett eller sjekke om ditt flyselskap gir mulighet for å benytte tilbudet. Noen av flyselskapene gir også adgang til såkalt fast track uten fullprisbillett.

Dette er første gang at reisende fra Bergen kan benytte dette tilbudet. Fast track tar deg raskt gjennom sikkerhetskontrollen i andre etasje på terminalbygget og inn i avgangshallen.

Første gang i Bergen

I prinsippet kan man gjøre unna turen gjennom sikkerhetskontrollen på maksimalt fem minutter.

NY FLYPLASS: - Vi ber om at folk har tålmodighet i byggefasen. Den nye flyplassen vil bli en svært effektiv og forbrukervennlig flyplass, sier Aslak Sverdrup fra Avinor.
Ove sjøstrøm

— Avhengig av bestilt kapasitet, vil det være en eller to åpne sluser for de reisende som har billetter eller kort med tilgang til fast track. Det er første gang Avinor tilbyr dette i Bergen, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup.

Det nye tilbudet åpnet på mandag. Det er reisende med SAS, Norwegian og Widerøe som kan benytte tilbudet.

— Vil dette ta brodden av de verste køene gjennom den vanlige sikkerhetskontrollen?

— I en ombyggingsfase vil det alltid bli noe kø når det er rushtid. Benytter du fast track skal du komme raskere frem til flyet ditt, sier Sverdrup.

Utskjelt flyplass

Flesland har vært utskjelt av reisende og havnet på bunn av forbrukerundersøkelser, spesielt etter at ombygging av flyplassen startet.

— Vi har allerede fått gode tilbakemeldinger på etableringen av fast track og på fornyelse av restauranttilbudet vårt. Flere kapasitetsprosjekt er på gang, så de reisende vil merke flere endringer fremover, sier han, og legger til:

— Vi ber om at folk har tålmodighet i byggefasen. Den nye flyplassen vil bli en svært effektiv og forbrukervennlig flyplass.

Nye Flesland vil stå ferdig i 2017.

UNNGÅ KØ: Du må ha gullkort, fullprisbillett eller sjekke om ditt flyselskap gir mulighet for å benytte tilbudet. Noen av flyselskapene gir også adgang til fast track uten fullprisbillett.
Ove Sjøstrøm