Jon Tufto og NTB

Kanselleringene gjelder foreløpig elleve ankomster og tolv avganger. Siste nytt om forsinkelser og avlysninger finner du i denne oversikten på Avinors nettsted.

SAS Braathens tror ikke trafikken vil gå som normalt før onsdag kveld eller torsdag, og regner med rundt 200 innstilte flyavganger onsdag.

— Vi kjører med et sterkt redusert program også onsdag, bare 50 prosent av et normalt trafikkprogram. Det innebærer rundt 200 kanselleringer, sier senior informasjonsrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens til NTB.

Innstillingene rammer flyavganger både innenlands og utenlands, og skyldes først og fremst de mange syke flygerne i selskapet.

— Sykefraværet gjør at vi har fly og besetninger spredt for alle vinder. Vi regner ikke med å kunne kjøre som normalt før onsdag kveld eller torsdag, sier Løvstuhagen.

Anslaget forutsetter at sykefraværet blant flygerne reduseres til et tilnærmet normalt nivå. Mandag og tirsdag meldte over 20 prosent av SAS Braathens flygere seg syke. Til sammenligning var gjennomsnittlig sykefravær rundt 4 prosent i 2005.

SAS Braathens