• Vi skal ta pusten fra hele familien. For dette skal bli tidenes flyshow i Norge, hevder Jarle O. Mauritzen, som skal sørge for fullt liv, masser av støy og mye moro på Flesland i slutten av august.

I år er det 50 år siden flyplassen på Flesland ble åpnet. Og jubileet skal bokstavelig talt feires med dunder og brak lørdag 27. og søndag 28. august. Mauritzen er engasjert som stevneleder og lover full guffe fra morgen til kveld på Bergen Air Show begge dagene.

Best i landet

— Et større og bedre flyshow enn det vi nå skal lage, har vi neppe hatt her i landet før, sier han. I Avinor håper man også at flyshowet gir et overskudd på minst 100.000 kroner.

— Avinor ønsker ikke å tjene penger på et flyshow. Derfor gir vi hele overskuddet til Kreftforeningen, sier lufthavnsjef Dag Aksnes, som presenterte flyshowet under åpningen av aksjonen «Krafttak mot kreft» i går.

Mauritzen tar sikte på å få inntil 40.000 mennesker hver dag inn på det 44.000 store stevneområdet på flyplassen.

— Dette skal bli helt rått. Vi synes det er utrolig gøy å lage et slikt flyshow som vår jubileumsgave til bergenserne, sier markedssjef i Avinor på Flesland, Cecilie Thiis.

Eurofighter

Det spektakulære showet vil starte med luftakrobatikk fra de eldste flyene som fortsatt ferdes i luften, og ende med det nyeste, mest moderne og avanserte som finnes med vinger og jetmotorer.

Det eldste flyet, som skal ha oppvisning i luften, er en nesten 100 år gammelt fly av typen Bleriot, og det mest moderne blir etter alt å dømme det flunkende nye jagerflyet Eurofighter. Mauritzen er også i markedet for å få en av verdens mest kjente flyoppvisningsgrupper ti Flesland. Håpet er at enten Red Arrows, Tricolores, Team 60 eller Russian Knights setter kursen mot Flesland med sine halsbrekkende luftshow.

Ellers er det klart at godbiter som F-58 Hawker Hunter, DH-100 Vampire, Dacota DC-3, Bucker Jungmann, DH82 Tiger Moth, Yak 52, PT19 Cornell, Reynolds WildCat Special, PA19-90 Army Club, Max Holste Broussard og L-4 Grasshopper skal skape liv og røre. Flystevnet skal også vise frem fly på bakken, det blir både hanggliding og fallskjermhopp, mange utstillinger og SAS-hangaren skal omgjøres til et svært lekeland for de alle minste.