Arbeidene settes i gang umiddelbart, og skal avsluttes i løpet av året. For 18 millioner kroner vil hundretusener av utenlandspassasjerer få et mye triveligere møte med både Flesland og Bergen.

— Kapasiteten i dagens ankomsthall er fullstendig sprengt. Kommer det inn mer enn to større utenlandsfly samtidig, oppstår det kork og køer før passasjerene har fått hentet bagasjen sin, sier regiondirektøren på Flesland, Dag J. Aksnes til Bergens Tidende.

Hallen er i dag også for liten til å håndtere de største charterflyene vi får inn. En fullsatt jumbojet med passasjerer som skal videre på cruise fra Bergen, er alene nok til å sprenge kapasiteten.

— Har vi mer enn 200 passasjerer samtidig, oppstår det køer i trappene ned til bagasjebåndene og tollklareringen. Et slikt første møte med Bergen skal man ikke gi turister og andre tilreisende, mener Aksnes.

Vekst fra utlandet

Flesland hadde i fjor over 800.000 utenlandspassasjerer. Mens innenlandstrafikken har gått ned de siste årene, har flytrafikken til og fra utlandet vært i jevn vekst. Det har økt trykket på ankomsthallen. Dagens tilbud er rett og slett for dårlig, legger Aksnes til.

Den nåværende ankomsthallen skal utvides i retning mot flyenes oppstillingsplass. Arealet fordobles fra 500 til nesten 1000 kvadratmeter, og det kommer to bagasjebånd.

— I dag kommer man nærmest ned i et lukket kjellerlokale for å hente bagasje og tollklarere. Den nye hallen blir lys og trivelig med vinduer, der man kan se ut mot flyene, legger Aksnes til.