Det er store køer på flyplassen. Alle må ut av området og gå inn gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

— Ganske mange sure folk

— Alle passasjerer som med innkommende fly ble stoppet og fikk ikke gå inn i terminalen. De tømte også de flyene som var fullastet. Det var ganske mange sure mennesker som kom ut fra flyene som ble tømt, forteller passasjer Sigurd Sigurdsson

Selv kom han med et fly fra Oslo som allerede var forsinket. Passasjerene fikk ikke gå inn i terminalen, men ble stående i 15 minutter i kanalen fra flyet inn til terminalen for å vente.

- Gikk inn dør i feil retning

— En passasjer har gått gjennom en dør i feil retning. Dermed må alle passasjerene gjennom sikkerhetskontrollen på nytt, sier lufthavnsjef Adelheid Nes.

— Det er derfor lang kø foran sikkerhetskontrollen. Jeg regner med at det kan bli noen forsinkelser på avgangene den nærmeste timen, sier Nes.

— Mildt sagt underlig

— Fortsatt er det lang kø nå klokken 22, sier Svein Alf Gerdts, som heldigvis er et stykke fremme i køen og skal til Oslo.

— Det er jo mildt sagt underlig at man med så mye sikkerhetsressurser og dyrt personell ikke klarer å sikre en dør, slik at alle passasjerene rammes, sier Gerds.

Hans eget fly til Oslo er også litt forsinket.

— Det er selvfølgelig en bagatell, men det er noe med ressursene som brukes her og de enkle tingene som skal sikres, uttrykker Gerdts.

Mange fly forsinket

Flere passasjerer melder at flyene deres er forsinket i kveld. Trolig som en følge av denne saken.

— De fleste flyene er mellom 15 og 20 minutter forinket. Flyet fra København til Bergen som skulle ha landet rundt klokken halv tolv, er ekstra forsinket og lander ikke i Bergen før klokken 01.45, får bt.no opplyst av Avinor klokken 23.20 søndag kveld.

De kan ikke si noe om grunnen til dette, men antyder at det kan ha med sen avgang fra Bergen å gjøre.

Avinor sier at det også har vært tekniske problemer på noen fly.

Trøtt gjeng på Kastrup

— På Kastrup sitter et 50-talls passasjerer samt en hund og venter. Deler av forsamlingen har sovnet, andre er bekymret for om tax free-en på Flesland har stengt når flyet landet, melder vår våkne reporter på flyplassen.

Blir flyet ditt forsinket? Her kan du sjekke oppdaterte flytider til og fra Flesland lufthavn.

KRAFTIG FORSINKET: Flyet fra København til Bergen søndag kveld er kraftig forsinket. Her venter passasjerene på Kastrup.
Øyulf Knapstad Hjertenes