Oddny Miljeteig (SV) klarte ikke å holde tårene tilbake da Harald Myklebust (KrF) gikk på talerstolen og fortalte at partiet støttet hennes interpellasjon om papirløse asylsøkeres rettigheter.

— Vi er prinsipielt imot at denne type saker skal behandles av bystyret. Men dette handler om de svakeste av de svake i samfunnet. Vi er glade for at SV i Bergen ser at regjeringen må våkne i dette spørsmålet. Derfor har vi etter en lang debatt avgjort at vi vil støtte forslaget, sa Myklebust, og utløste med det klappsalver fra venstresiden i bystyret og tårer og klem fra Miljeteig.

- Uendelig viktig

— For SV er dette en uendelig viktig sak. Dette handler om hva hele vår sivilisasjon er tuftet på, vi kan ikke springe fra ansvaret vårt, jublet Miljeteig.

Bakgrunnen for interpellasjonen er de 15 asylsøkerne som sitter i kirkeasyl i Johanneskirken. SV ba bystyret om å sende en anmodning til regjeringen om å sikre at de asylsøkerne som har fått endelig avslag på sine søknader, skal få lov til å arbeide og tjene penger lovlig så lenge de er i landet. Vedtaket er likelydende til det et flertall i Trondheim og Stavanger har stemt for.Både Høyre og Frp var sterkt imot at bystyret skulle fatte et slikt vedtak, siden dette er et statlig poltikkområde.

— Hvis vi gir samme rettigheter til folk som er her ulovlig som alle oss andre, da kan vi like gjerne legge ned UDI og åpne grensene, sa Tor Woldseth (Frp).

- Humanitet

Men byrådskollega KrF var altså uenig.

— Noen saker er slik at de ikke handler om politikk, men humanitet, sa Harald Myklebust (KrF).

Også Ap støttet hoveddelen av SVs interpellasjon, men ingen fra partiet tok ordet i saken som innebærer en kritikk av egen regjerings innvandringspolitikk. Det gjorde derimot Venstre.

— De 15 som sitter i kirkeasyl har gitt tusenvis av papirløse et ansikt. Det er det denne saken handler om, sa Hans-Carl Tveit (V).

Hva mener du om avgjørelsen? Si din mening under!