EIRIK DAMSGAARD

Den utskjelte og skandaleombruste Os-ordføreren får nå in melding fra opposisjonen og sin politiske parhest, Høyre: Trekk deg.21 av 35 kommunestyremedlemmer krever nå at Søviknes leverer fra seg ordførerkjedet.

Høyre er skuffet Sent i går kveld avsluttet Høyre og Frp helgens krisesamtaler. Terje Søviknes har gjentatte ganger under samtalene avvist å vurdere sin stilling.

— Vi fikk negativt svar på vår anmodning. Vi har utelukkende drøftet posisjonen til Søviknes, sa Høyre-leder Jan Oddvar Gjerde til Bergens Tidende sent i går kveld.

— Kan dere fortsette samarbeidet dersom Søviknes ikke trekker seg? - Det er en uklar situasjon. Vi må vurdere det. Vi har uttrykt manglende tillit. Denne situasjonen må finne sin politiske avklaring, sier Gjerde.

— Vil dere stemme for mistillitsforslaget som opposisjonen varsler tirsdag?- Ja, vi har gitt et klart uttrykk for det. Men vi må ta stilling til et slikt forslag når det foreligger, og se på innholdet.

— Er du skuffet?- Ja, vi er skuffet.

Står på solstrandsavtalen I en pressemelding som ble sendt ut like før BT gikk i trykken, sier Høyre at de har anmodet Os Fremskrittsparti om å fremme forslag på ny ordfører.

— Vi har dessverre måttet konstatere at dette ikke lar seg gjøre da Terje Søviknes og Os Frp ikke viser vilje til å følge anmodningen, skriver Høyre.Høyre beklager at Søviknes ikke tar noen konsekvenser av situasjonen som har oppstått. Høyre vil likevel fortsatt stå på solstrandsavtalen. Bør Søviknes trekke seg? Kommunestyret i Os mener Terje Søviknes´ håndtering av sex-skandalen viser at han ikke har den "moral, karakter og integritet" som bør kreves av en ordfører. Er du enig i karakteristikken? Bør Søviknes trekke seg? Gi din stemme her og se hva de andre BT-leserne mener!Dette er ikke en vitenskapelig meningsmåling, kun et uhøytidelig uttrykk for stemningen blant leserne.

Les også: Søviknes nekter å gå

RYDDET: Terje Søviknes ryddet sent søndag kveld på kontoret sitt i Os rådhus. (Foto: Helge Hansen)