— Vi har svært gode overvåkningsbilder som akkurat nå gjennomgås av våre etterforskere. Jeg føler meg trygg på at vi finner gjerningsmennene på disse bildene.

Det sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved Bergen sentrum politistasjon.

Flere vitner

To og et halvt døgn har gått siden den brutale gruppevoldtekten i Bergen sentrum.

Siden i går har flere vitner meldt seg, uten at politioverbetjenten vil ut med hva disse har fortalt.

— Det har kommet en del henvendelser fra publikum, ja, men det vil være feil av meg å si så mye om hva som er kommet frem, sier Isehaug.

Voldtatt i en trapp

Kvinnen i begynnelsen av 20-årene har forklart at hun møtte tre ukjente menn i området Torgallmenningen.

Mennene slo så følge med kvinnen, og sammen spaserte de strekningen Torgallmenningen - Den Nationale Scene (DNS).

Kvinnen har videre forklart at hun så ble voldtatt i en trapp som leder ned til et lite verksted på baksiden av DNS-bygget.

Ifølge politiet skal hun ha blitt utsatt for vold mens dette pågikk.

Voldtekten fant sted i tidsrommet 03.15 til 04.00 natt til søndag.

Tror på svar i dag

Politiet har ikke noe signalement på de tre mennene, annet enn at de skal være forholdsvis unge, og at de snakket henholdsvis bergens- og østlandsdialekt.

DNS har fire kameraer tilknyttet bygget, to på fremsiden og to bak, mot Chr. Michelsens gate.

I tillegg finnes det flere overvåkingskameraer mellom Torgallmenningen og DNS.

— Vi bruker store etterforskningsressurser akkurat nå på å gjennomgå disse bildene. Jeg håper og tror at vi skal kunne klare å finne noe i løpet av dagen i dag, sier Isehaug.

Kvinnen har vært inne til flere avhør med politiet siden søndag, uten at Isehaug vil gå nærmere inn på innholdet i disse.

Erfaren student

Kvinnen fikk ganske raskt støtte fra venner etter hendelsen, og oppsøkte voldtektsmottaket samme natt. Der ble det tatt flere prøver som nå er til analyse.

Kvinnen er student ved Universitetet i Bergen, og deltok tidligere samme kveld på et fadderarrangement i regi fakultetet hun er tilknyttet.

— Det er ikke en ny student, det er en mer erfaren student, sa rektor Sigmund Grønmo til bt.no i går.

Han understreket videre at voldtekten ikke skjedde i tilknytning til et fadderarrangement, men da studenten senere gikk ut på byen etter et arrangement ved universitetet.

— Jeg vil gjerne understreke at jeg synes det er forferdelig trist og sterkt beklagelig at noe sånt skjer i Bergen og rammer en av våre studenter, sier Grønmo.

FILMER HELE DØGNET: Ifølge informasjonssjef Ole Friele ved DNS rår de over til sammen fire overvåkingskameraer. Her er ett av dem politiet håper skal hjelpe dem i jakten på gjerningsmennene.
RUNE SÆVIG