— Vi har hatt en betydelig økning i henvendelser etter skredkurs, særlig etter raset i Eikedalen, sier tindevegleder i Breogfjell, Halvor Dannevig.

De tilbyr skredkurs gjennom hele skisesongen.

— Vi mottar også henvendelser fra firma som ønsker å gi de ansatte skredkurs, sier han.

Entusiastene tar kurs

Men han mener den økte interessen for skredkurs ikke er i nærheten av å reflektere den kraftige økningen av topptur- og offpist-utøvere.

— Leverandører av topptur- og offpistutstyr melder om dobling i salget. Det er en veldig liten del av dem som kjøper utstyr, som også tar skredkurs. Det er entusiastene som tar kurs, sier han.

  • Det er paradoksalt at en bruker 10.000 kroner på utstyr uten å være villig til å bruke et par tusen på kurs, mener Dannevig.

Daglig leder hos Platou Sport i Bergen, Brede Birkeland, melder om kraftig økning i salg av skredutstyr.

— Salg av skredsøkere er i alle fall doblet, om ikke tredoblet fra forrige sesong.

Sportsbutikken planlegger nå det tredje skredkurset for sesongen.

  • Det er definitivt større interesse for skredkurs. Kursene blir fulltegnet og kundene spør etter dem. Det er ikke til å legge skjul på at det er blitt økt bevissthet på dette etter raset i Eikedalen, sier han.

Salg av toppturutstyr øker også kraftig, ifølge Birkeland.

— Vi har allerede passert fjorårets salg av toppturutstyr. Og det er allerede før sesongen for toppturer har begynt, sier han.

- Glemmer sikkerheten

Hos Super-G Sartorparken øker også salget av skiutstyr for de som vil bevege seg utenfor løypene.

— Dette er en økende nisje. Tidligere har det vært spesialbutikker som Platou som har solgt denne type utstyr, men nå har det begynt å øke hos oss også, sier skiansvarlig Steinar Johansen.

Han mener salget av skredutstyr ikke reflekterer utstyrssalget.

— Det har økt de siste årene, men vi selger ikke veldig mange skredsøkere. Mange er opptatt av å få seg nye ski og glemmer sikkerheten, sier han.