Flere eiendomsmeklere er ute etter å formidle salget for Forsvaret, og blant aktuelle kjøpere er for eksempel Bergen Tomteselskap.

— Garnes leir er et øvingsområde som vi ikke har så mye bruk for lenger. Jeg skulle anta at området er på størrelse med fire fotballbaner (det skulle bli rundt 20-25 mål). Der finner vi bl.a. messe, kjøkken, verksteder og lager, men bygningene har neppe særlig verdi i seg selv. De stammer fra 40-50-tallet, sier områdevollmester Terje Gilje i Forsvarsbygg Bergen til BT.

Dypvannskai

Han opplyser at Norsk Stål AS allerede har tatt kontakt. Grunnen er at området ligger ned mot sjøen, og har dypvannskai.

Det er et byggefelt tett inn mot Garnes leir, og statsautorisert eiendomsmekler Pål Huun-Monsen hos Eiendomsmekler 1 mener at boligbygging på området vil gi størst uttelling.

— Det er jo et rolig strøk, og ligger veldig fint til mot sjøen med sol til sent på kveld, sier Huun-Monsen.

Før salg kan finne sted, må området reguleres for det nye formålet. Administrerende direktør Asbjørn Algrøy i Bergen Tomteselskap sier til BT at de finner området Garnes leir interessant, og vil vurdere et kjøp svært nøye når tiden er inne.

Ikke salg på Koengen

Ifølge Dagbladet, er det også bygninger på Koengen som er aktuelle for salg.

— Dette er helt feil, sier kommandanten på Bergenhus, oberst Edvard Larsen, til Bergens Tidende.

— Koengen er en del av Bergenhus festning, og der skal ingenting selges. Men det kan bli aktuelt å leie ut deler av eiendommen på bestemte vilkår, sier Edvard Larsen.

Også på Rundemanen har Forsvaret bygninger som det ønsker å kvitte seg med, men de har neppe mye verdi. Det er også begrenset hva man kan ta seg til med bygningene oppe i Byfjellene.

TIL SALGS: Garnes leir skal selges, men først må Bergen kommune omregulere området til sitt nye formål.
Foto: Tor Høvik