GARD STEIRO

RUNE CHRISTOPHERSEN

Fredag ble den 40 år gamle bedriftslederen arrestert på jobb, siktet for voldtekt av to 16 år gamle jenter. Etter at saken fikk bred omtale i bergenspressen, har en rekke jenter kontaktet politiet.

— Det melder seg stadig nye personer som har vært til stede i huset på forskjellige tidspunkt. De fleste er jenter under 20 år, sier etterforskningsleder Tone Midttun til Bergens Tidende.

Smigret

Etterforskerne arbeider nå på spreng for å skaffe seg oversikt over festingen hos bedriftslederen. Den 40 år gamle mannen sitter fortsatt i politiarresten, men kan bli løslatt allerede i dag.

— Fem tjenestemenn har vært involvert i etterforskningen av saken. Foreløpig er mer enn ti personer avhørt.

Flere av vitnene er unge jenter som skildrer fuktige fester i luksuriøse omgivelser. Mange skal ha følt seg smigret over å bli invitert hjem til den over 20 år eldre næringslivslederen.

— Noen ønsker ikke å si navnet sitt, men er kommet med interessante opplysninger. Vi har fått belyst en del ting, sier Midttun.

Politiet har tidligere fått tips om festkulturen hos bedriftslederen, men opplysningene var så vage at man ikke fant grunn til å aksjonere.

Ransaket huset

Torsdag anmeldte to 16 år gamle jenter både bedriftslederen og en eiendomsmegler for voldtekt. Den ene jenten hevder hun ble utsatt for to overgrep under en fest i oktober i fjor. Den andre hevder hun ble voldtatt av begge mennene samtidig, i april i år.

Jentene skal ha gruet seg voldsomt til å anmelde de to mennene. Begge var i kontakt med hjelpeapparatet før de gikk til politiet.

— Vi har rimelig god oversikt over hvem som var til stede under festene. Alle skal avhøres, sier Midttun.

Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte at flere kan bli pågrepet. Foreløpig har bare bedriftslederen og eiendomsmegleren status som siktet i saken.

Etterforskerne sitter imidlertid med navn på flere menn - alle langt eldre og mer bemidlete enn skoleelevene de moret seg sammen med.

40-åringens bolig ble ransaket fredag. Politiet har gjort en rekke beslag, men vil ikke kommentere hva de har funnet.

Advokaten reagerer

Bedriftslederens forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen, reagerer på at politiet trekker inn vitneforklaringer om festkulturen hos klienten.

— Gulating lagmannsrett skal nå ta stilling til om en begjæring om varetektsfengsling med grunnlag i to konkrete episoder. Jeg reagerer på det bildet politiet nå skaper av min klient.

Advokaten har ikke opplysninger om utstrakt festing med unge jenter hos bedriftslederen.

— De to sammenkomstene jeg vet om er utslag av tilfeldigheter. Man har ikke planlagt fester og så invitert med jentene, sier advokaten.

FAKSIMILE av Bergens Tidendes oppslag søndag da bedriftslederen ble fremstilt for varetektsfengsling.