Store deler av Voss kommune har vært uten fasttelefon, mobilnett og internett i flere timer. Problemet gjelder også Aurland kommune, bekrefter Telenor overfor NRK.

Telenor jobber med å rette feilen. Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier til NRK at det trolig er gravearbeid som er årsaken, og at de regner med å ha rettet feilen til klokken 20 fredag kveld.

I en melding på Voss kommunes hjemmeside, heter det:

«Det ereit større utfall avfasttelefon, mobiltelefon og internetti Hordaland og Sogn og Fjordane. For Voss si del gjeld det området nord for Åsbrekkgjelet, og det betyr at all kommunikasjon er sett ut av drift, internett, fasttelefon og mobiltelefon mm. Ved fare for liv og helse rår vi til at de tek dykk til Vossestrand omsorgstun. Omsorgstunet har satelittelefon, og kan få kontakt med naudetatane via denne. Ut i frå situasjonen, kan ikkje telefonen nyttast til anna enn ved fare for liv og helse.»

IT-ansvarlig i Voss kommune, Torbjørn Titlestad, tror det er uværet som har skylden.

— Vi er usikre på hva som er årsaken til problemet, men det har vært ganske dårlig vær i området, det blåste ganske kraftig. Det kan ha ført til at noe har falt ut, eller at en linje er blitt kuttet, sier han til NRK.