I Brushytten sørget Skansens Bataljon for å gi turgåerne påfyll med mat og drikke. Rundt 8.000 vandret forbi, ikke få stoppet for en skillingsbolle, en kopp buljong eller noe annet godt på vei opp mot Rundemanen.

— Her har det vært jevnt tilsig hele veien, forteller Carl Henrik Andersson fornøyd mens han selger en is.

Det er ingen tvil om at omsetningen var god søndag, men rekord ble det ikke.

— Vi har ennå ikke oversikten fordi vi har fått nytt kassaapparat, sier Jan Frode Grønevik, formann i Skanseguttenes Forening.

— Men mange har vært innom, ikke minst på toalettet. Vi har registrert mellom 2500 og 3000 besøk, legger han til.

Helt perfekte forhold

Omar Schevik var en av dem som gikk turen. Han unngikk marerittet fra fjorårets 4-fjellstur.

— Nå er det verste unnagjort. Jeg har gått ekstra forsiktig ned Ulriken, for jeg brakk ankelen der i fjor, forteller Omar Schevik når vi treffer ham på Fløyen.

Værgudene spilte virkelig på lag med dem som gikk over syv eller fire fjell i dag. Rundt 14 grader og sol gjorde at det for de fleste verken ble for kaldt eller for varmt. I fjor hadde det regnet mye i forkant, slik at det var sleipt og gjørmete på fjellene.

Nye fjellsko

— Da satte jeg foten fast i et hull og vippet fremover. Det var ganske gjørmete der og jeg var maks uheldig. Jeg gikk med litt glatte joggesko, nå har jeg kjøpt meg fjellsko. Men i dette været kunne man ha gått med hva som helst. Det er helt perfekte forhold og kjempefint å gå. Og foten er helt bra igjen, smiler Schevik, som sammen med Mariann Krossøy, Sara Svennevik og Hanna Svennevik satset på å komme seg hel gjennom denne gangen.

— Da vi satt her i fjor, var han på vei til legevakten. Vi tenkte vi måtte gå hit før vi tok pause også i år, slik at han fikk være med på det, flirer jentene.

De gikk alle 4-fjellsturen og hadde slett ikke dårlig tid.

— Det er ikke viktig med tiden. Vi satser på å holde følge med hovedfeltet, sier Schevik.